vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|Zwanger en nu? Waar kun je op letten?

Zwanger en nu? Waar kun je op letten?

Beoordeel dit item
(8 stemmen)
net zwanger en nuJe bent zwanger, wat nu? Hier lees je enkele belangrijke tips waar je op kunt letten als je net zwanger bent! Want juist als je net zwanger bent komen er veel vragen op je af…. Kan ik het allemaal wel aan, zal het het goed gaan, hoe moet het straks op mijn werk, redden we het financieel wel, hoe vertel ik het mijn vriend? Meestal lossen de deze vragen zich vanzelf op, zeker als de zwangerschap gewenst is.

Je onzeker voelen of je het moederschap wel aankunt, is heel normaal. Sommige vrouwen hebben onrustige dromen hierover, tot echte nachtmerries aan toe. Andere voelen zich met name overdag onzeker. De verantwoordelijkheid voor een ander wezentje op deze aardbol is niet niets. Gelukkig heb je nog bijna 9 maanden de tijd om aan het idee te wennen. Je zult zien dat je straks als het zo ver is, ineens helemaal een echte moeder blijkt te zijn.

Tot die tijd kun je al veel doen om je baby een goede start te geven. Foliumzuur slikken is daarbij één van de belangrijkste dingen. Hiermee verklein je de kans op een open ruggetje drastisch. Begin met het slikken van foliumzuur vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot 10 weken na je laatste menstruatie.  Pas verder op met te veel vitamine A. Maar er zijn nog meer voedingsmiddelen die je beter even kunt laten staan tijdens je zwangerschap. Je vindt het complete voedingsmiddelenlijstje hier.

Probeer verder vooral zoveel mogelijk te genieten van je zwangerschap. Dat is niet altijd even makkelijk als je veel moe en misselijk bent. Lees hier onze 7 tips tegen zwangerschapsmisselijkheid. Helaas zit de gouden tip er voor sommige vrouwen niet tussen. De zwangerschapshormonen zorgen voor het misselijke gevoel en dat duurt meestal tot een week of 12, al zijn er vrouwen die echt pech hebben en vrijwel hun hele zwangerschap misselijk blijven.

Wil je echt voorpret hebben, lees dan iedere week hoe je baby zich steeds iets verder ontwikkelt in je buik. Het is bijna niet voor te stellen dat de ene week het nog maar een klompje cellen is, dan langzaam maar zeker in een klein kikkervisje veranderd, in de weken erna steeds meer menselijke trekjes krijgt (maar nog wel piepklein is) en in de weken erna vooral gaat groeien. Het is en blijft een onvoorstelbaar mooi wonder en nu ben jij de gelukkige die daar van mag genieten. Schrijf je hier in en ontvang direct ons gratis ebook ‘Je zwangerschap in 42 weken’ en lees de ontwikkelingen van de baby week voor week, bovendien vind je in dit ebook een handige regelchecklist opgenomen zodat je direct weet wat je wanneer moet regelen tijdens je zwangerschap! Je ontvangt als bonus de ‘Complete kindernamengids’ met maar liefst 20.000 kindernamen.

Download hier het gratis Zwangerschaps-ebook


Aantal keren gelezen: 6994 keer

Gerelateerde items (op tag)