za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week
Je zwangerschap van week tot week

Zwangerschap: week tot week (56)

Zwangerschapskalender

Hoeveel weken ben je zwanger? (klik op weeknummer)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

 

felicitas 468x60 gif 

 

baby18_weken_zwanger.jpgJe bent nu 18 weken zwanger en krijgt een echt buikje. Hopelijk ben je niet te veel gehecht aan een slaaphouding op je buik, want als je 18 weken zwanger bent, gaat dat echt niet meer. Je slaapt over het algemeen onrustiger wanneer je in verwachting bent, naast de hormonale reden komt dat natuurlijk ook doordat het lastig is een houding te vinden waarin je prettig ligt.

foto_baby36wkeken_metzwangerschapsverlofgaan.jpgJe bent inmiddels 36 weken zwanger. Voor alle werkende zwanger vrouwen is nu het zwangerschapsverlof ingegaan. De wet geeft aan dat je zelf mag kiezen wanneer je dit laat ingaan tussen de 34ste en 36ste week van je zwangerschap. Veel vrouwen proberen door te werken tot de 36ste week van hun zwangerschap, zodat ze wanneer de baby eenmaal is geboren meer tijd over hebben voor hun bevallingsverlof. Toch is dit niet altijd verstandig. Je hebt het de laatste weken op je werk altijd druk, je slaapt waarschijnlijk niet zo goed en je bent snel moe. Je lichaam heeft dus rust nodig, ook ter voorbereiding op de bevalling straks. Het blijkt ook dat baby's in de baarmoeder vaak een groeispurt maken wanneer de moeder eenmaal met zwangerschapverlof is gegaan.

20_weken_zwanger_halverwege_zwangerschap.jpgGefeliciteerd, je bent nu 20 weken zwanger en dus halverwege je zwangerschap. Je baby is met 20 weken zwangerschap ongeveer 25 centimeter lang en weegt 320 gram. Altijd het complete overzicht van alle ontwikkelingen van je baby per week bij de hand? Dan kun je je hieronder inschrijven voor het gratis complete zwangerschaps-ebook.

33wekenzwanger_jeuk.jpgJe bent inmiddels 33 weken zwanger. Je baby groeit deze weken qua gewicht enorm hard. Je buik neemt daardoor ook snel in omvang toe. Een gevolg daarvan kan zijn dat je door de oprekkende huid van je buik last van jeuk krijgt. Maar daarnaast hebben veel zwangere vrouwen ook jeuk aan handen, armen, benen, eigenlijk overal. Hoe zit dat? En belangrijker wat kun je ertegen doen?

baby14wekenzwanger_tweedetrimester_zwangerschap.jpgJe bent nu 14 weken zwanger en je baby is al zo'n 12.5 centimeter lang. De meeste vrouwen voelen zich in het tweede trimester van hun zwangerschap een stuk beter. De meest vervelende zwangerschapsklachten als misselijkheid en vermoeidheid liggen achter je of verdwijnen de komende weken. Je voelt je weer energiek.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van je baby? Vraag dan onderaan het Zwangerschaps-ebook gratis aan, als bonus ontvang je dan ook nog een leuke Kindernamengids. Print het Zwangerschaps-ebook uit en leg het naast je bed. Zo kun je 's avonds heerlijk wegdromen, voordat je zelf in slaap valt.

Onmisbaar tijdens je zwangerschap! Met de zwangerschapscalculator kun je direct de uitgerekende datum berekenen van je zwangerschap! Deze handige zwangerschapscalculator berekent direct de uitgerekende datum van je zwangerschap en alle andere belangrijke data gedurende je zwangerschap voor je.

Hier kun je ook een gratis compleet Zwangerschaps-ebook ontvangen met als bonus een leuke Kindernamengids. Kijk hier snel voor meer informatie!

banner zwangerschaps-ebook

De zwangerschapscalculator voor de uitgerekende datum van je zwangerschapen nog veel meer:

  • berekenen van de uitgerekende datum voor je zwangerschap
  • berekenen van de waarschijnlijke conceptiedatum
  • einde van het eerste en tweede trimester berekenen
  • uitvinden hoeveel weken je nu zwanger bent
  • berekenen hoeveel weken je zwanger bent op een bepaalde datum (handig bij bv. plannen echo)
  • berekenen op welke datum je een bepaald aantal weken zwanger bent, en
  • de waarschijnlijke conceptiedatum achterhalen door het invullen van de geboortedatum of de datum dat je uitgerekend bent.

40wekenzwanger_uitgerekendedatum_zwangerschapGefeliciteerd, je bent nu 40 weken zwanger. De uitgerekende datum komt snel dichterbij en dus ben je vol verwachting van wanneer de bevalling daadwerkelijk van start gaat. Het is goed om je te realiseren dat de uitgerekende datum slechts een richtlijn geeft voor wanneer jouw baby geboren gaat worden. Slechts 4,5% van de zwangeren bevalt exact op de uitgerekende datum.

 

zwangerschap_week_voor_week.jpgAankomen tijdens je zwangerschap is een volkomen natuurlijk proces. Niet alleen groeit er een baby in je buik, ook alle ondersteunde organen nemen een behoorlijk deel van het gewicht voor hun rekening. Hier lees je er meer over.

 

foto_baby19weken_zwanger_hik_in_buik.jpgJe bent inmiddels 23 weken zwanger. Voel je de laatste tijd soms regelmatige plopjes, waarvan je je afvraagt wat het is? Het zou heel goed kunnen zijn dat dit je baby is die de hik heeft in je buik. Dit kan tot het einde van je zwangerschap nog veel voorkomen. Heeft je ongeboren baby in de buik zeer vaak de hik dan is de kans groot dat wanneer hij of zij geboren is ook nog vaak de hik zal hebben. Na verloop van tijd groeien ze daar weer overheen. Zo kun je al een klein beetje merken wat voor kindje je krijgt.

foto_baby21weken_zwanger_tweedehelft_zwangerschap.jpgAls je 21 weken zwanger bent, ben je al over de helft! In de tweede helft van je zwangerschap kom je het meeste in gewicht aan. Vanaf nu kan dat best snel gaan. Misschien wel een halve kilo per week, dat is volkomen normaal in dit stadium. Je baby groeit snel en jij dus ook.

Pagina 3 van 4