do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|9 weken zwanger: je baby begint te bewegen in de buik

9 weken zwanger: je baby begint te bewegen in de buik

Beoordeel dit item
(38 stemmen)

9 weken zwangerNu je 9 weken zwanger bent, bereikt je baby een echte mijlpaal. Hij gaat bewegen! Helaas zul jij deze bewegingen met 9 weken zwangerschap voorlopig nog niet voelen. Daarvoor moet je minimaal wachten totdat je 16 weken zwanger bent en meestal nog een paar weken langer.

 

Je baby bij 9 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Als je 9 weken in verwachting bent, is je baby al 3 centimeter lang en weegt nu 2 gram. Het lichaampje en de ledematen van je baby krijgen steeds meer vorm. Je baby krijgt in deze periode schouders, ellebogen, knieeën en heupen. De armpjes en handjes ontwikkelen zich in deze fase sneller dan de beentjes en voetjes. En heel belangrijk; vanaf week 9 gaat je baby echt bewegen, nu de spieren zich gaan vormen! Helaas kun jij voorlopig de zeer subtiele bewegingen van de korte stompjes die armpjes en beentjes gaan vormen nog niet voelen.

Misschien is jouw babytje wel onderdeel van een tweeling?  Daar zul je pas achterkomen tijdens de eerste echo. Hoe zit dat ook alweer met erfelijkheid? Lees hier meer over de kans op het krijgen van een tweeling, altijd interessant en leuk om meer over te weten.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Wil je altijd een comleet overzicht van de groei en ontwikkeling van je baby bij de hand hebben? Schrijf je hier dan in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist. Vele duizenden aanstaande moeders lazen al het Zwangerschaps-ebook:

"Zo leuk om nu al te lezen hoe je baby gaat groeien in je buik. Bedankt!"

Lianne (5 weken zwanger)

 

“Ik vind het E-book echt top!!!”

 

Sandra (9 weken zwanger)

Jijzelf bij 9 weken zwanger zijn

Je stofwisseling verandert al vroeg in de zwangerschap. Je hebt meer eiwitten en calorieën nodig. Daarnaast zijn er een aantal zaken die je beter kunt laten staan, daarover kun je hier meer lezen. Het is echter totaal niet nodig om voor twee te eten. Maar eet wel extra gezond en afwisselend. Je baby groeit tenslotte van wat jij binnenkrijgt. Toch blijkt dat ook de baby's van vrouwen die wekenlang misselijk zijn gewoon goed doorgroeien. Zorgelijk wordt het natuurlijk wanneer je echt niets binnen kunt houden. Pas dan vooral op voor uitdroging en neem contact op met je verloskundige of huisarts. Probeer kleine hoeveelheden per keer te eten, bv. een droge cracker. Drink voldoende water en slappe kruidenthee of met water vermengd vruchtensap. Lees hier meer tips tegen zwangerschapsmisselijkheid.Alles over de eerste echo

9 weken zwanger echoWaarschijnlijk ga je volgende week naar de verloskundige voor de eerste echo. Dat is voor bijna alle zwangere vrouwen een ontzettend spannend moment. Zal het hartje zichtbaar zijn, is alles goed? Als het meezit, kun je opgelucht ademhalen en het goede nieuws eindelijk met de rest van de wereld delen: "Hoera, ik ben zwanger!" Lees hier meer informatie over de eerste echo.

Als je zwanger bent, hoef je bepaalde werkzaamheden niet meer te verrichten omdat ze niet veilig zijn voor jou en de baby. Doe je gevaarlijk of zwaar werk? Lees hier dan meer over veilig werken tijdens de zwangerschap (wettelijke regels).

Ga naar onze superhandige zwangerschapscalculator

Zin om te winkelen voor je baby? Kijk eens bij onze 'Shop till you'll drop' winkeldatabase waar je alle handige online babywinkels op een rij vindt.

Ga verder naar 10 weken zwanger zijn

Ga terug naar 8 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 99752 keer