zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|8 weken zwanger: misselijkheid en moe zijn

8 weken zwanger: misselijkheid en moe zijn

Beoordeel dit item
(88 stemmen)

8 weken zwangerAls je 8 weken zwanger bent is de kans groot dat je je misselijk, moe en beroerd voelt. Hoewel er vrouwen zijn die gedurende de hele zwangerschap nergens last van hebben, hebben de meeste vrouwen met name van week 6 tot ongeveer week 12 veel last van (extreme) moeheid en misselijkheid. Dit komt doordat er zoveel veranderd in je lichaam en de hormoonproductie overuren draait. Je baby heeft hier gelukkig totaal geen last van een groeit gestaagd door.

Gratis Zwangerschaps-ebook met de ontwikkelingen van alle weken zwangerschap

Ontvang het gratis zwangerschap-ebook in je mailbox door je onderaan in te schrijven (voornaam en email), Je hebt dan een compleet overzicht van de ontwikkelingen van je baby gedurende je hele zwangerschap.

Je baby bij 8 weken zwangerschap

Nu je 8 weken in verwachting bent, is je baby al zo'n 2 centimeter lang dat is ongeveer het formaat van een framboos. Het lijkt nu nog steeds enigszins op een kikkervisje. In de komende weken zal je baby oogleden

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

ontwikkelen. In deze periode worden ook de armen en benen van je baby steeds langer, waardoor de proporties van je baby wat menselijker worden. De hersenen van je baby zijn volop in ontwikkeling en de zenuwcellen beginnen steeds meer contact te maken met elkaar. Het hartje van je baby klopt er vrolijk op los.

Wist je dat het hartje wel 150 hartslagen per minuut klopt. Dat is twee keer zo snel als het jouwe! Straks bij de verloskundige zul je merken dat dit klinkt als een soort sneltrein die voorbij raast. Waren de armpjes en beentjes een paar weken geleden nog maar kleine stompjes, nu worden al de aanzetten tot ellebogen gevormd en zijn de beentjes al een stuk langer geworden. Verder zijn ook de vingertjes en teentjes al een beetje zichtbaar.

In onze handige zwangerschapscalculator kun je heel gemakkelijk allerlei handige data berekenen, bijvoorbeeld wanneer je precies 10 of 12 weken zwanger bent, handig wanneer je een afspraak bij de verloskundige moet plannen. Wil je alvast wegdromen bij het uitkiezen van kindernamen, kijk dan in onze uitgebreide kindernamen database.

Jijzelf bij 8 weken zwangerschap

Je kunt in deze periode last hebben van buikpijn of steken in je buik. Deze buikpijn wordt over het algemeen veroorzaakt door de groei van je baarmoeder. Je baarmoeder is inmiddels gegroeid tot de grootte van een sinaasappel. Dat is een flinke toename als je nagaat dat je baarmoeder normaal de grootte van een avocadopit heeft.

Verder is het ook mogelijk dat je darmen minder goed werken onder invloed van de zwangerschapshormonen. Je kunt daardoor last krijgen van obstipatie. Veel vrouwen voelen zich in deze periode eerder opgeblazen dan zwanger. Er is aan je buik meestal nog niets te zien, al zou je wellicht kunnen merken dat je broeken iets strakker gaan zitten. Hier lees je meer wanneer je kunt verwachten wanneer je buik zichtbaar wordt aan de buitenkant. Wat veel vrouwen wel opmerken rond deze periode is dat hun borsten groter worden. Gedurende je zwangerschap kunnen je borsten qua omvang wel één tot meerdere cupmaten toenemen. Vooral aan het eind van de zwangerschap wanneer je lichaam zich klaarmaakt voor het geven van borstvoeding. Misschien heb je ook wel last van stemmingswisselingen. Daar hebben veel zwangere vrouwen last van, het ene moment ben je dolgelukkig, het andere moment zie je het helemaal niet zitten. Dat hoort er allemaal bij en wordt veroorzaakt door de toename van hormonen en alle aankomende veranderingen in je leven.

De eerste echo komt eraan

8 weken zwanger echoHet is bijna tijd voor de eerste echo. Dit is voor de meeste vrouwen het moment waarop ze het gevoel hebben ze eindelijk echt blij kunnen zijn met hun zwangerschap. De eerste echo vindt plaats tussen de 8 en 12 weken zwangerschap. Als het meezit, zie je dan voor het eerst het hartje van je baby kloppen, een fantastisch moment!  Lees hier meer over de eerste echo. Soms wordt de eerste echo inwendig uitgevoerd omdat het vruchtje vanaf de buitenkant niet goed zichtbaar is. Dit is echter niet altijd het geval. Hier kun je meer lezen over de inwendige echo.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor:

"Zo leuk om nu al te lezen hoe je baby gaat groeien in je buik. Bedankt!"

Lianne (5 weken zwanger)

“Ik vind het E-book echt top!!!”

Sandra (9 weken zwanger)

Als je zwanger bent, hoef je bepaalde werkzaamheden niet meer te verrichten omdat ze niet veilig zijn voor jou en de baby. Doe je gevaarlijk of zwaar werk? Lees hier dan meer over veilig werken tijdens de zwangerschap (wettelijke regels).

Aankomen in het eerste trimester van je zwangerschap

Nu kom je nog niet veel aan in gewicht. Ben je nieuwsgierig hoe de gewichtstoename tijdens de zwangerschap zou kunnen verlopen? Kijk dan hier. Bedenk wel dat iedere zwangerschap en iedere vrouw anders is!

Lees meer over je eerste echo, de 10 weken echo

Ga verder naar 9 weken zwanger zijn

Ga terug naar 7 weken zwanger zijn

13 Tips voor een hechte band tussen papa en baby

Aantal keren gelezen: 200634 keer