vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|7 weken zwanger: hartje van je baby klopt al

7 weken zwanger: hartje van je baby klopt al

Beoordeel dit item
(56 stemmen)

7 weken zwangerAls je een echo laat maken als je 7 weken zwanger bent, zou al te zien kunnen zijn dat het hartje van je baby klopt. Er zijn echter maar weinig vrouwen die zo vroeg al een echo ondergaan, meestal moet daar een medische reden voor zijn. Als je 7 weken in verwachting bent, krijgt je baby al een begin van armpjes en beentjes en gaat daarmee al echt op een mensje lijken.

Wil je de ontwikkelingen van je baby het liefst per week bijhouden? Schrijf je dan onderaan in en ontvang het gratis zwangerschap-ebook. Print het uit en lees het 's avonds in bed nog eens lekker na.

Je baby bij 7 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Je baby is weer verdubbeld qua lengte en is nu al ruim een centimeter lang. Belangrijk nieuws deze week; de handjes en voetjes beginnen zich langzaam maar zeker te vormen. De handjes vormen zich wat eerder dan de voetjes. De ogen van je baby zijn al voor een groot deel gevormd, maar liggen nog wel aan de zijkant van het hoofdje.

Verder worden deze week onder andere de tong en gehemelte gevormd. Als dit niet goed gaat, wordt het kindje met een hazelip of open gehemelte geboren. De eerste weken en maanden zijn echt essentieel in de ontwikkeling van je kindje. Het is daarom belangrijk dat je als moeder niet rookt en drinkt tijdens je zwangerschap.

In week 7 van de zwangerschap wordt er een start gemaakt met ontwikkeling van de huid. Aan het einde van deze week zijn alle organen ontwikkeld, zo begint de lever al de eerste rode bloedcellen te produceren. De organen moeten zich wel nog verder ontwikkelen en de juiste plaats krijgen. Misschien is jouw babytje wel onderdeel van een tweeling?  Hoe zit dat ook alweer met erfelijkheid? Leuk om te lezen: lees meer over de kans op het krijgen van een tweeling.

Jijzelf bij 7 weken zwangerschap

Je voelt je met 7 weken waarschijnlijk erg zwanger en wilt je dit fantastische nieuws waarschijnlijk het liefst van de daken schreeuwen. Aan de buitenkant is er met 7 weken zwangerschap waarschijnlijk nog niets aan je te zien, al gaat je favoriete spijkerbroek misschien al wat minder comfortabel zitten. Echte zwangerschapskleding hoef je de komende weken nog niet te dragen. In Nederland lijkt er een soort ongeschreven wet te zijn om niemand te vertellen dat je zwanger bent voordat de eerste 3 maanden voorbij zijn. De eerste 3 maanden is het risico op een miskraam (1 op de 10 vastgestelde zwangerschappen) namelijk het grootst. Stel dat het fout gaat dan is het niet fijn als je dat maanden later nog aan mensen moet uitleggen die je nauwelijks kent. Maar er zijn wellicht best veel mensen van wie je steun zou kunnen en willen krijgen mocht je zwangerschap eindigen in een miskraam. Wil je je naaste collega's op het werk of goede vrienden voorhouden dat je een griepje had, terwijl het mis is gegaan en je dus heel verdrietig bent. Of vertel je dan alsnog dat je zwanger was. Als je vanaf het begin open bent geweest over je zwangerschap, kunnen mensen daarna ook met je meeleven en sta je dus niet alleen met je verdriet (al zal natuurlijk niet iedereen je even goed begrijpen). Dit kan een reden om het goede nieuws gewoon direct te delen met al je dierbaren en eventueel je naaste collega's! Hoera! Het is zover!

Misschien ben je erg misselijk, het is dan goed om dan niet te veel tegelijk te eten, maar meerdere kleine porties per dag. Lees hier meer tips tegen zwangerschapsmisselijkheid.

Het lijkt misschien vreemd dat je nu al meer moet plassen dan normaal, zo'n dikke buik heb je toch nog niet? Toch is dit heel normaal. Je hebt nu al 10% meer bloed dan voor je zwangerschap en je nieren moeten al heel wat meer vocht verwerken, niet gek dus dat je vaker naar toilet moet. Hier lees je meer wanneer je kunt verwachten wanneer je buik zichtbaar wordt aan de buitenkant.

Tijd voor de eerste echo

7 weken zwanger echoBinnenkort is het tijd voor je eerste echo. Voor de meeste vrouwen is dat het moment waarop ze opgelucht kunnen ademhalen. Meestal vindt de eerste echo plaats rond de 10 weken. Dat kan dus ook al met 8 weken zijn, maar ook pas met 12 weken. Een enkele keer vindt de eerste echo al plaats wanneer je 6 of 7 weken zwanger bent, vrijwel altijd met een medische reden. Als het meezit, zie je dan voor het eerst het hartje van je baby kloppen, een fantastisch moment! 7 weken zwanger tweeling echoWist je trouwens dat het hartje van je baby razend snel klopt, het lijkt wel een sneltrein! Lees hier meer over de eerste echo. Soms wordt de eerste echo ook inwendig uitgevoerd omdat het vruchtje vanaf de buitenkant niet goed zichtbaar is. Dit is echter niet altijd het geval. Aan de rechterzijde zie je een echofoto van een twee-eiïge tweeling bij 7 weken zwangerschap. Hier kun je meer lezen over de inwendige echo.

Aankomen tijdens je zwangerschap

In het eerste trimester kom je nog niet veel aan in gewicht. Moet je veel overgeven, dan val je misschien zelfs nog af. Probeer echter gezond te eten en vooral voldoende vocht binnen te krijgen. Je kunt het beste steeds kleine beetjes eten, meestal gaat dat het beste. Lees hier verder als je nieuwsgierig bent hoe de gewichtstoename tijdens de zwangerschap zou kunnen verlopen? Bedenk wel dat iedere zwangerschap en iedere vrouw anders is! Het is natuurlijk superbelangrijk om gezond te eten als je in verwachting bent. Hier kun je lezen wel voedingsmiddelen je wel en niet kunt eten tijdens je zwangerschap. Wil je meer lezen over van welke zwangerschapskwaaltjes je de eerste periode last kunt hebben, lees dan hier verder, onderaan het artikel staat een lijstje opgesomd.

Lichte bloedingen in het begin van de zwangerschap

Sommige vrouwen hebben aan het begin van hun zwangerschap last van licht bloedverlies. In de meeste gevallen is dat onschuldig. Doordat je baarmoedermond nu extra sterk doorbloed is, kan er wel eens een klein bloedvaatje knappen. Ook is vrijwel iedere zwangere wel eens bang voor een miskraam. Bedenk dan dat de oorzaak van een miskraam bijna altijd een foutje in de ontwikkeling van de baby is. De baby is dan gewoon niet levensvatbaar en wordt door de natuur afgestoten. Hier kun je meer lezen over de symptomen van een miskraam. Soms hoor je wel eens dat vrouwen ongesteld worden terwijl ze zwanger zijn, lees daarover hier meer.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap!

Vele duizenden aanstaande moeders lazen al het Zwangerschaps-ebook:

"Zo leuk om nu al te lezen hoe je baby gaat groeien in je buik. Bedankt!"

Lianne (5 weken zwanger)

“Ik vind het E-book echt top!!!”

Sandra (9 weken zwanger)


Lees hier meer over zwangerschapsverlof

Ga verder naar 8 weken zwanger zijn

Ga terug naar 6 weken zwanger zijn

13 Tips voor een hechte band tussen papa en baby
Aantal keren gelezen: 133305 keer