zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|6 weken zwanger: symptomen zwangerschap?

6 weken zwanger: symptomen zwangerschap?

Beoordeel dit item
(100 stemmen)

6 weken zwangerWanneer ze 6 weken zwanger zijn, hebben de meeste vrouwen een test gedaan om hun zwangerschap te bevestigen. Je weet dus dat je in verwachting bent! Ineens ziet de wereld er anders uit. Je krijgt een baby en wordt dus moeder. Er breekt een spannende tijd aan en je loopt met je hoofd in de wolken. En wanneer ze 6 weken zwanger zijn, voelen de meeste vrouwen ook al echt de eerste zwangerschapssymptomen, verderop in het artikel lees je een overzicht van deze zwangerschapssymptomen. Ook worden veel vrouwen overspoeld door twijfels en de vraag: wat moet ik nu allemaal doen en regelen nu ik zwanger ben.

Gratis Zwangerschaps-ebook!

Ontvang het gratis zwangerschap-ebook in je mailbox door je onderaan in te schrijven (voornaam en email), Je kunt het natuurlijk ook uitprinten en 's avonds in bed nog eens lekker nalezen.

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Je baby bij 6 weken zwangerschap

Het vruchtje is de afgelopen week in lengte verdubbeld tot zo'n 5 millimeter, het formaat van een kleine doperwt. Als je 6 weken in verwachting bent, heeft het al stompjes gekregen waaruit straks de armpjes en beentjes zullen groeien. Ook heeft het nu tijdelijk een staartje, later trekt dit weer weg. Het lijkt daardoor veel op een kikkervisje, ook doordat het hoofdje nu erg groot is. 

Aan de zijkant van het hoofd zie je donkere vlekjes waar de ogen en neusgaten zich gaan vormen. Aan het einde van deze week gaat het hartje al kloppen zo'n 100 tot 160 keer per minuut dat is 2x zo snel als dat van jou,maar het is nog allemaal erg onontwikkeld. De komende weken zal dit zich verder ontwikkelen en gaat het hartje van je baby steeds sneller kloppen. In deze week komen ook de borstkas en de buikholte tot ontwikkeling. Het hoofdje is nu dus erg groot, pas in een veel later stadium gaan de verhouding hoofd - lichaam zich meer ontwikkelen zoals een pasgeboren baby eruit ziet.

Ben je benieuwd wanneer je baby geboren wordt? Maak dan gebruik van onze handige zwangerschapscalculator. Hier kun je ook diverse andere leuke zwangerschapsdata berekenen, zoals hoe lang je zwanger bent op je verjaardag, of als je op vakantie gaat? Wil je alvast wegdromen bij het uitkiezen van kindernamen, kijk dan in onze uitgebreide kindernamen database.

 

Jijzelf bij 6 weken zwangerschap

Als je 6 weken zwanger bent, ben je in werkelijkheid één maand zwanger. De eerste twee weken heb je tenslotte cadeau gekregen. Ook al is er aan de buitenkant van je lichaam nog niet veel te zien, toch kun je nu flink last krijgen van zwangerschapsklachten. Dat komt door alle veranderingen in de lichaam, onder meer door de aanmaak van het zwangerschapshormoon HCG. Veel zwangere vrouwen hebben ongeveer van week 11 tot 14 van de zwangerschap hinder van zwangerschapsklachten als zwangerschapsmisselijkheid en vermoeidheid. Helaas hebben sommige vrouwen hier veel langer last van, sommige zelfs hun hele zwangerschap. Van de volgende zwangerschapssymptomen kun je vanaf dat je 6 weken zwanger bent mogelijk last krijgen:

- (ochtend) misselijkheid (maar als je pech hebt, kan dit ook de hele dag duren), lees hier de tips
- overgeven
- gespannen borsten, pijnlijke tepels
- (extreem) moe zijn
- gevoel dat je steeds moet plassen
- zwaar gevoel in onderbuik
- snurken, doordat je slijmvliezen in je neus zwellen tijdens je zwangerschap
- zachtere lijnen in je gezicht

Er zijn echter ook vrouwen die geen enkele kwaal hebben en daardoor twijfelen of ze wel zwanger zijn. Als de zwangerschapstest positief was, is er geen reden tot ongerustheid. Elke zwangerschap is anders! Geniet van het feit dat je geen last hebt van zwangerschapskwaaltjes. Er zijn nog genoeg kwaaltjes waar je in een later stadium misschien nog last van krijgt. Misschien behoor je echter tot de selecte groep vrouwen die zich tijdens de zwangerschap beter voelt dan ooit. Dit is een belangrijke fase in de ontwikkeling van het vruchtje. Het is daarom belangrijk dat je juist in deze belangrijke eerste periode geen alcohol drinkt en niet rookt. Verder kun je hier lezen wanneer je kunt verwachten wanneer je buik zichtbaar wordt aan de buitenkant.


Lichte bloedingen in het begin van de zwangerschap

Sommige vrouwen hebben aan het begin van hun zwangerschap last van licht bloedverlies. In de meeste gevallen is dat onschuldig. Doordat je baarmoedermond nu extra sterk doorbloed is, kan er wel eens een klein bloedvaatje knappen. Ook is vrijwel iedere zwangere wel eens bang voor een miskraam. Bedenk dan dat de oorzaak van een miskraam bijna altijd een foutje in de ontwikkeling van de baby is. De baby is dan gewoon niet levensvatbaar en wordt door de natuur afgestoten. Hier kun je meer lezen over de symptomen van een miskraam. Soms hoor je wel eens verhalen over vrouwen die 'gewoon' ongesteld zijn en toch zwanger blijken te zijn. Kan dat? Daarover kun je hier meer lezen.6 weken zwanger echo

Meestal wordt er nog geen echo gemaakt als je pas 6 weken zwanger bent. De reden daarvoor is dat er nog niet zo heel veel te zien is op een echofoto (zie hiernaast). Vanwege medische redenen kan ervoor gekozen worden om toch al in dit vroege stadium een echo te laten uitvoeren.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap!

Vele duizenden aanstaande moeders lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Zo leuk om nu al te lezen hoe je baby gaat groeien in je buik. Bedankt!"

Lianne (5 weken zwanger)

“Ik vindhet E-book echt top!!!”

 

Sandra (9 weken zwanger)

Als je zwanger bent, hoef je bepaalde werkzaamheden niet meer te verrichten omdat ze niet veilig zijn voor jou en de baby. Doe je gevaarlijk of zwaar werk? Lees hier dan meer over veilig werken tijdens de zwangerschap (wettelijke regels)

Ga verder naar 7 weken zwanger zijn

Ga terug naar 5 weken zwanger zijn

Lees meer over je eerste echo, de 10 weken echo

13 Tips voor een hechte band tussen papa en baby

Aantal keren gelezen: 220817 keer