wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|40 weken zwanger: bevallen uitgerekende datum?

40 weken zwanger: bevallen uitgerekende datum?

Beoordeel dit item
(14 stemmen)

40wekenzwanger_uitgerekendedatum_zwangerschapGefeliciteerd, je bent nu 40 weken zwanger. De uitgerekende datum komt snel dichterbij en dus ben je vol verwachting van wanneer de bevalling daadwerkelijk van start gaat. Het is goed om je te realiseren dat de uitgerekende datum slechts een richtlijn geeft voor wanneer jouw baby geboren gaat worden. Slechts 4,5% van de zwangeren bevalt exact op de uitgerekende datum.

 

 

Je baby bij 40 weken zwangerschap

Met 40 weken zwangerschap is je baby er echt helemaal klaar voor! Je baby weegt met 40 weken zwangerschap zo'n 3,3 kilogram. Jongetjes zijn bij de geboorte gemiddeld wat zwaarder dan meisjes. Alles tussen de 2,5 en 4,2 kilogram wordt als een gezond geboortegewicht beschouwd. Je baby is helemaal klaar voor de geboorte. Uit onderzoek blijkt dat de baby zelf bepaald wanneer de bevalling begint door het afgeven van hormonen die de bevalling opwekken. Een interessante gedachte! Misschien wil jouw baby nog helemaal niet geboren worden?

 

* Nuttig om te lezen voor je bevalling!

Jijzelf bij 40 weken zwangerschap

Deze week is superspannend. Op de uitgerekende datum kun je bijna niet anders dan steeds vol verwachting te denken aan hoe het straks zal zijn. "Je moet niet op het begin van je bevalling gaan zitten wachten", wordt gezegd. Maar bij jezelf denk je misschien 'hoezo, niet wachten? ik ben zo benieuwd!!!!!" Het duurt nu niet meer lang voordat je je kleintje echt in je armen houdt. Voor de meeste ouders het mooiste moment in hun leven. Toch moeten sommige zwangeren nog even geduld hebben. Je baby is pas overtijd wanneer de zwangerschap langer duurt dan 42 weken.

*Probeer nu gratis een eigen babywebsite, super makkelijk in een paar minuten gemaakt!

Lees in zwangerschapsweek 41 meer over strippen

Lees in zwangerschapsweek 39 over de signalen die het begin van je bevalling aangeven.

Lees in zwangerschapsweek 38 over het verschil tussen voorweeën en echte weeën en meer over de oogkleur van je baby.

Straks ga je wellicht borstvoeding geven en als je weer gaat werken of eens uit gaat misschien ook borstvoeding kolven. Maar welke borstkolf kies je dan? Het is daarom goed om eens het overzicht van borstkolven te bekijken.

Laat je partner alvast het volgende artikel lezen: 13 Tips voor een hechte band tussen papa en baby

Aantal keren gelezen: 48365 keer