ma19022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|37 weken zwanger: wanneer gaat je baby indalen?

37 weken zwanger: wanneer gaat je baby indalen?

Beoordeel dit item
(21 stemmen)

foto_baby37wekenzwanger_wanneerbabyindalen.jpgJe bent nu 37 weken zwanger. De kans is groot dat vorige week je baby is gaan indalen en anders gebeurt dat waarschijnlijk deze of volgende week. Dit indalen van je baby houdt in dat het hoofdje van je baby naar beneden in het bekken komt te zitten. Het hoofdje zit dan als het ware 'vast' en je kindje kan dan niet meer draaien.

Als je baby is ingedaald blijft het dus vanaf dat moment in de goede houding zitten. Bij een eerste baby gebeurt dat meestal rond week 36, bij een tweede baby kan het indalen ook iets later plaatsvinden omdat er iets meer ruimte in het bekken is.

 

Je baby bij 37 weken zwangerschap

 

* Nuttig om te lezen voor je bevalling!

Wanneer je 37 weken in verwachting bent, zijn de meeste baby gemiddeld zo'n 50 centimeter lang en wegen 3 kilo. Dit zijn gemiddelde dus jouw baby kan best wat meer of minder wegen of lang zijn. Dat hangt onder meer ook af van het postuur van jou en je partner. Vanaf deze week mag je baby gewoon thuis geboren worden als je dat zou willen. Je baby is nu helemaal volgroeid en 'op tijd'.

Jijzelf bij 37 weken zwangerschap

Met 37 weken zwangerschap ben je er waarschijnlijk mentaal helemaal klaar voor dat je baby ieder moment geboren kan worden. Alles is helemaal klaar voor de komst van je baby. En veel vrouwen zijn het zwanger zijn ook wel een beetje zat. Het is goed dat je er rekening mee houdt, dat je baby zich ieder moment zou kunnen aandienen. Toch is het belangrijk om hier niet teveel op te gaan zitten 'wachten'. Het kan immers ook nog een aantal weken duren.

Tot 42 weken gewoon op tijd

Totdat je 42 weken zwanger bent, is je baby gewoon op tijd. En dat duurt nog 5 weken, dus deze periode van 'op tijd' zijn is best lang. Probeer zoveel mogelijk uit te rusten en verwen jezelf (of beter nog laat je verwennen). Straks begint de bevalling en dan ben jij er helemaal klaar voor! Lees hier meer over de symptomen die aangeven dat je bevalling begint.

Straks ga je wellicht borstvoeding geven en als je weer gaat werken of eens uit gaat misschien ook borstvoeding kolven. Maar welke borstkolf kies je dan? Het is daarom goed om eens het overzicht van borstkolven te bekijken.

*Is je baby straks geboren? Verwen jezelf dan met een prachtig sieraad van Mamakado, gegraveerd met de naam van je kind(eren).

*Probeer nu gratis een eigen babywebsite, supermakkelijk in een paar minuten gemaakt!

Ga verder naar zwangerschapsweek 38

Ga terug naar zwangerschapsweek 36

13 Tips voor een hechte band tussen papa en baby

Aantal keren gelezen: 111516 keer