wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|36 weken zwanger: met zwangerschapsverlof gaan

36 weken zwanger: met zwangerschapsverlof gaan

Beoordeel dit item
(13 stemmen)

foto_baby36wkeken_metzwangerschapsverlofgaan.jpgJe bent inmiddels 36 weken zwanger. Voor alle werkende zwanger vrouwen is nu het zwangerschapsverlof ingegaan. De wet geeft aan dat je zelf mag kiezen wanneer je dit laat ingaan tussen de 34ste en 36ste week van je zwangerschap. Veel vrouwen proberen door te werken tot de 36ste week van hun zwangerschap, zodat ze wanneer de baby eenmaal is geboren meer tijd over hebben voor hun bevallingsverlof. Toch is dit niet altijd verstandig. Je hebt het de laatste weken op je werk altijd druk, je slaapt waarschijnlijk niet zo goed en je bent snel moe. Je lichaam heeft dus rust nodig, ook ter voorbereiding op de bevalling straks. Het blijkt ook dat baby's in de baarmoeder vaak een groeispurt maken wanneer de moeder eenmaal met zwangerschapverlof is gegaan.

Je baby bij 36 weken zwangerschap

Je baby is met 36 weken zwangerschap 48 centimeter lang. En hij weegt maar liefst 2,8 kilogram. Je ziet ook op de foto dat het al lekker krap wordt voor je baby in de baarmoeder. Maar toch komt je baby deze laatste weken nog veel in gewicht aan: wel 28 gram per dag. Dat is ook belangrijk want vanaf volgende week kan je baby worden geboren en is hij gewoon 'op tijd'. Als er geen bijzonderheden zijn met betrekking tot je zwangerschap mag je thuis bevallen.

 

* Nuttig om te lezen voor je bevalling!

Jijzelf bij 36 weken zwangerschap

Als je 36 weken in verwachting bent, bent je in ieder geval heerlijk met zwangerschapsverlof. Neem in deze periode nog even lekker tijd voor jezelf. Doe de dingen die je leuk vindt om te doen. Ga bijvoorbeeld uit eten met een vriendin of neem een lekker lang bad overdag. Straks als je baby eenmaal is geboren zul je hier de eerste tijd nauwelijks tijd voor hebben. Zorg wel dat je het niet te druk hebt, want je moet natuurlijk optimaal uitgerust zijn voor de bevalling straks. Vanaf het einde van de week ben je 'op tijd' wanneer je baby geboren zou worden. Vanaf dan kan je baby dus echt ieder moment geboren worden! Lees hier meer over de symptomen die aangeven dat je bevalling begint.

Zin om te winkelen voor je baby? Kijk eens bij onze 'Shop till you'll drop' winkeldatabase waar je alle handige online babywinkels op een rij vindt.

Lees meer over de noodzaak om je bekkenbodemspieren te trainen

Ga verder naar zwangerschapsweek 37

Ga terug naar zwangerschapsweek 35

Plaats hieronder je reactie en kom in contact met andere zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 52577 keer