za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|34 weken zwanger: brandend maagzuur tijdens zwangerschap

34 weken zwanger: brandend maagzuur tijdens zwangerschap

Beoordeel dit item
(11 stemmen)

foto_baby34weken_brandendmaagzuur_zwangerschap.jpgJe bent nu 34 weken zwanger! Nog maar 6 weken te gaan tot de uitgerekende datum. Misschien is inmiddels je zwangerschapsverlof ingegaan en kun je nog even genieten van de broodnodige rust ter voorbereiding op de geboorte van je kind. Een vervelende zwangerschapsklacht waar misschien al langer last van hebt, maar die deze laatste weken nog extra kan opspelen is brandend maagzuur. De meeste zwangere vrouwen hebben tijdens de zwangerschap wel in meer of mindere mate last van brandend maagzuur. Maar wat kun je er tegen doen?

Wil je het complete zwangerschaps-ebook ontvangen met informatie over de ontwikkeling van je baby en over de bevalling? Schrijf je dan hieronder in.

Je baby bij 34 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Nu je 34 weken in verwachting bent, weegt je baby al 2,2 kg en is 44 centimeter lang. Het gehoor van je baby is nu volledig ontwikkeld. Dus mocht je niet al praten tegen en zingen voor je baby dan is dit een goed moment om daar alsnog mee te beginnen. Laat je niet weerhouden door het gevoel dat het vreemd is om zomaar tegen je buik aan te praten. Je kindje hoort je heus en hierdoor bouwen jullie al een extra band op. Waarschijnlijk kalmeert je baby na de geboorte heel makkelijk met het slaapliedje dat je nu al steeds voor hem zingt. Van deze investering in jullie band zul je dus geen spijtkrijgen.

Jijzelf bij 34 weken zwangerschap

Als je zwangerschapsverlof is ingegaan, neem dan even echt extra tijd voor jezelf. Doe de dingen die je graag wilt doen. Lekker lang in bad, uitslapen met een stapel tijdschriften, alle babykleertjes nog een keer bekijken, uiteten met een vriendin? Het kan nu allemaal! Je kijkt natuurlijk vooral uit naar de geboorte van je kindje, maar besef goed dat er dan de eerste tijd weinig tijd en ruimte zal zijn om jezelf eens extra te verwennen.

Zin om te winkelen voor je baby? Kijk eens bij onze 'Shop till you'll drop' winkeldatabase waar je alle handige online babywinkels op een rij vindt.

Brandend maagzuur tijdens je zwangerschap?

Heb je net als veel andere zwangere vrouwen veel last van brandend maagzuur? Dat komt doordat de sluitspier tussen je maag en slokdarm onder invloed van de zwangerschapshormonen verslapt is. Daarnaast drukt in de laatste maanden van je zwangerschap ook nog eens je baarmoeder flink tegen je maag. Het gevolg is dat maagzuur (gal) makkelijk in je slokdarm loopt en dit geeft een (zeer) branderig gevoel tot soms wel in je keel.

Tips tegen brandend maagzuur:

  • Het helpt wanneer je kleinere porties per keer eet
  • Bij een zuuraanval kun je een hapje vanillevla of slokje melk nemen
  • Kauwen op ongezouten geroosterde amandelen of havervlokken
  • Rechtop zittend eten
  • Slapen met een extra hoofdkussen

Blijf je zeer veel last houden van brandend maagzuur overleg dan met je verloskundige of huisarts. Er zijn middelen verkrijgbaar die je tijdens je zwangerschap veilig kunt gebruiken.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist!

Zwangerschaps-Ebook en kindernamengids


Lees hier persoonlijke verhalen van moeders over bevalling, kinderen en werk

Ga verder naar zwangerschapsweek 35

Ga terug naar zwangerschapsweek 33

Plaats hieronder je reactie en kom in contact met andere zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 43020 keer

Gerelateerde items (op tag)