ma19022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|33 weken zwanger: jeuk tijdens de zwangerschap

33 weken zwanger: jeuk tijdens de zwangerschap

Beoordeel dit item
(18 stemmen)

33wekenzwanger_jeuk.jpgJe bent inmiddels 33 weken zwanger. Je baby groeit deze weken qua gewicht enorm hard. Je buik neemt daardoor ook snel in omvang toe. Een gevolg daarvan kan zijn dat je door de oprekkende huid van je buik last van jeuk krijgt. Maar daarnaast hebben veel zwangere vrouwen ook jeuk aan handen, armen, benen, eigenlijk overal. Hoe zit dat? En belangrijker wat kun je ertegen doen?

Je baby bij 33 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Nu je 33 weken in verwachting bent, is je baby al zo'n 41 centimeter lang en weegt al bijna 2 kilogram! Wil je uitrekenen wat de vermoedelijke conceptiedatum was (ook die van jezelf;-)? Maak dan gebruik van onze handige zwangerschapscalculator.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Voor alle informatie over de ontwikkeling van je baby en informatie over de bevalling.

Jijzelf bij 33 weken zwangerschap

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap regelmatig tot zeer regelmatig jeuk. Vaak is er alleen jeuk op de buik. Maar soms jeuken ook de handen, armen, benen, borsten of zelfs het hele lichaam. Deze jeuk wordt veroorzaakt doordat de lever anders werkt onder invloed van de zwangerschapshormonen. Door een lichte stuwing in de lever komen bepaalde galstoffen in het bloed terecht en dat veroorzaakt de jeuk op de huid.

Soms wordt de jeuk veroorzaakt door talrijke pukkeltjes. Dit komt veel minder voor en dan meestal in de laatste maanden van de zwangerschap.

Tips om de jeuk wat te verzachten:

  • Mentholpoeder of -lotion. Mentholpoeder is bij vrijwel iedere drogist en apotheek te krijgen.
  • Douche of bader niet te warm, dat verergert de jeuk juist weer.
  • Draag katoenen kleding

Mocht de jeuk zo erg zijn dat je er ’s nachts wakker van wordt of misschien jezelf ’s nachts zelfs openkrabt:

  • Sterilonpoeder, dit helpt tegen de jeuk en ontsmet tevens de eventuele wondjes. Sterilonpoeder is bij de apotheker te krijgen.

Zwangerschap en werk

Mocht je met 34 weken zwangerschap je zwangerschapsverlof laten in gaan, dan is dit je laatste werkweek. Probeer je ook deze laatste werkweek niet al te druk te maken. Je bent er dan wel 16 weken uit en wilt misschien nog zeer veel zaken goed achterlaten. Maar stress en extreme drukte zijn niet goed voor je ongeboren kindje. Het is niet voor niets dat ongeboren baby's vaak een groeispurt maken nadat mama met zwangerschapsverlof is gegaan. Een goede reden om het zwangerschapsverlof met 34 weken zwangerschap al in te laten gaan. Je baby heeft dan tenminste nog de tijd voor deze groeispurt, hij kan tenslotte ook na 37 of 38 weken zwangerschap ter wereld komen. Verloskundigen onderstrepen dit belang over het algemeen! Lees meer over zwangerschapsverlof.

Ga verder naar zwangerschapsweek 34

Ga terug naar zwangerschapsweek 32

Plaats hieronder je reactie en ontmoet andere zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 49828 keer