wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|32 weken zwanger: baby beweegt minder/weinig

32 weken zwanger: baby beweegt minder/weinig

Beoordeel dit item
(10 stemmen)

foto_baby33wekenzwanger_babybeweegtminder.jpgNu je 32 weken zwanger bent, wordt de ruimte voor je baby in je baarmoeder steeds krapper. Je zult de komende weken waarschijnlijk merken dat je baby in je buik wat minder gaat bewegen. Soms kun je je misschien zelfs afvragen of het wel goed is dat hij zo weinig beweegt. Maar als je bedenkt dat je baby eerst alle ruimte had om zich vrij door het vruchtwater te bewegen en de komende weken aan alle kanten wordt ingeklemd dan is het niet zo vreemd datzijn bewegingen minder worden. Zolang je je baby iedere dag enkele malen voelt bewegen is er geen enkele reden tot ongerustheid.

Je baby met 32 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Je baby weegt als je 32 weken in verwachting bent al 1,7 kilogram is 38 centimeter lang. Je baby slaapt in deze periode maar liefst 90 tot 95% van de tijd. Onderzoek heeft uitgewezen dat ook ongeboren baby's in de baarmoeder een REM-slaap hebben. De REM-slaap is de fase waarin actief wordt gedroomd. Ook jouw ongeboren baby droomt dus al! Een onwerkelijke gedachte, maar echt waar! Waarschijnlijk zijn deze dromen nog maar weinig concreet. Dat moet hij nog alle gaan ontdekken in de wereld buiten jouw baarmoeder.

Jijzelf met 32 weken zwangerschap

Jij kunt heftig dromen. Dat komt enerzijds doordat je geest alles wat er op je afkomt 's nachts probeert te verwerken. En moeder worden, dat is nogal een verantwoordelijkheid die op jouw schouders komt te rusten! Geen wonder dat dit je 's nachts bezig houdt. Het duurt tenslotte nog maar een paar weken en dan is het echt zover! Ook maak je je wellicht zorgen om de naderende bevalling. Anderzijds slaapt je nu veel lichter waardoor je sneller en vaker wakker wordt. Je onthoudt je dromen dus ook veel vaker.

In deze fase van je zwangerschap wordt de kans op een laag hemoglobinegehalte wat groter. Je voelt je hierdoor sneller moe. Je bekken wordt ruimer en dat kun je onderin je rug gaan voelen. Pas daarom op met zwaar tillen en te vaak bukken. Doe dit vooral niet vanuit je rug, maar vanuit je knieën.

Dit is een ideaal moment om je te gaan oriënteren op een leuk geboortekaartje. Hier vind je het grootste online aanbod aan leuke, trendy geboortekaartjes. Via TipsWerkendeOuders.nl krijg je bovendien 20% korting op je bestelling, gebruik daarvoor de kortingscode BBC3. Bekijk hier het totale aanbod.

Zwangerschap en werk

Je hoeft nog maar één of enkele weken te werken voordat je zwangerschapsverlof ingaat. Probeer je niet al te druk te maken om alle zaken die je graag nog goed wilt afhandelen. Stress is niet goed voor je ongeboren kindje. Het is niet voor niets dat ongeboren baby's vaak een groeispurt maken nadat mama met zwangerschapsverlof is gegaan. Een goede reden om het zwangerschapsverlof met 34 weken zwangerschap al in te laten gaan. Verloskundigen onderstrepen het belang van voldoende rust in de laatste fase van je zwangerschap! Je baby heeft dan tenminste nog de tijd voor deze groeispurt, hij kan tenslotte ook na 37 of 38 weken zwangerschap ter wereld komen.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Zwangerschaps-Ebook en kindernamengids


Lees hier meer over pretecho's

Ga verder naar 33 weken zwanger zijn

Ga terug naar 31 weken zwanger zijn

Plaats hieronder je reactie en ontmoet andere zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 61092 keer