za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|31 weken zwanger: keuze bevallen in ziekenhuis of thuis?

31 weken zwanger: keuze bevallen in ziekenhuis of thuis?

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

foto_baby31wekenzwanger_thuisbevallen_ziekenhuisjpgNu je 31 weken zwanger bent, kun je langzaam maar zeker een tas klaarzetten met spullen die je nodig zou kunnen hebben, mocht je onverwacht naar het ziekenhuis moeten vertrekken. Hoogstwaarschijnlijk heb je voor jezelf al een keuze gemaakt tussen bevallen in het ziekenhuis of een thuisbevalling. Beide opties hebben een aantal voor- en nadelen. Het is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur waar je voor kiest. Je kunt deze keuze trouwens tot het laatste moment uitstellen als je dat wilt.

Het complete zwangerschaps-ebook gratis ontvangen? Schrijf je hieronder in.

Je baby met 31 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Nu je 31 weken in verwachting bent, is het gewicht van je baby toegenomen tot anderhalve kilogram. Deze snelle gewichtstoename komt vooral voor rekening van de opslag van vetreserves en de opbouw van spieren. De lengte van je baby bedraagt in deze week ongeveer 37 centimeter.

Jijzelf met 31 weken zwangerschap

Waarschijnlijk heb je wel al een beeld of je thuis- of in het ziekenhuis wilt bevallen. Het hangt vooral af van je eigen persoonlijke voorkeur af.

Thuisbevalling

Wanneer je zwangerschap voorspoedig verloopt, kun je ervoor kiezen om thuis te bevallen. In Nederland bevalt ongeveer 40% van de zwangere vrouwen in de thuissituatie. Soms wordt er gedacht dat een thuisbevalling minder veilig is, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Voordeel is dat de meeste vrouwen zich op hun gemak voelen in de eigen vertrouwde omgeving. Het is van groot belang voor de voortgang van je bevalling dat je je rustig en op je gemak voelt. Wanneer je gespannen bent, zorgen hormonen er namelijk voor dat de weeën afnemen en de bevalling nog even op zich laat wachten. Deze natuurlijke reactie van het lichaamstamt nog uit vroeger tijden wanneer het gewenst was om in een onveilige situatie een bevalling uit te stellen. Tegenwoordig komt dit echter niet meer van pas en kan zelfs vervelende situaties tot gevolg hebben zoals het later kunstmatig moeten opwekken van de bevalling of een veel langer duur van de bevalling dan nodig was geweest. Bij een thuisbevalling zijn je eigen verloskundige en de kraamhulp aanwezig.

Poliklinische ziekenhuisbevalling

Voel je je juist meer ontspannen in een omgeving waar alle medische hulp voorhanden is, overweeg daneen poliklinische ziekenhuisbevalling.De meeste ziekenhuizen organiseren regelmatig informatiebijeenkomst zodat aanstaande ouders al een kijkje kunnen nemenop dekraamafdeling. Zo krijg je een beeld van wat je te wachten staat.Bij een poliklinische ziekenhuisbevalling begeleid je eigen verloskundige je. Probeer vooraf voor jezelf duidelijkte hebbenhoe je over bepaalde zaken zoals een pijnstilling tijdens de bevalling denkt en bespreek ditgoed met je partner.Ookal kun je vooraf nooit weten of je pijnstillingtijdens de bevalling nodig zult hebben, doordat je er al goed over hebt nagedacht, kun je een hier een beter besluit overnemen en kan je partner je hierin tevens ondersteunen. Afhankelijk van het tijdstip van de bevalling ga je na een paar uur of na een korte nacht slaap weer naar huis.

Onderwaterbevalling

Zowel in sommige ziekenhuizen als thuis (er zijn speciale baden te huur) kun je kiezen voor een onderwaterbevalling. Het warme bad werkt ontspannend en pijnstillend op je weeën. Verder is de overgang voor je baby vanuit de baarmoeder naar de buitenwereld veel kleiner. Hij komt tenslotte eerst een warm bad terecht. Je baby loopt geen enkele kans op verdrinking omdat hij nog zuurstof via de navelstreng krijgt. Vaak kun je je baby nog een tijdje bij je houden in het warme bad. Zo kunnen jullie die eerste intieme momenten met elkaar delen.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Ga verder naar 32 weken zwanger zijn

Ga terug naar 30 weken zwanger zijn

Plaats hieronder je reactie en ontmoet andere zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 31307 keer