do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|3 weken zwanger: ben je zwanger?

3 weken zwanger: ben je zwanger?

Beoordeel dit item
(16 stemmen)

3 weken zwangerOfficieel ben je al 3 weken zwanger en dat terwijl de bevruchting nog maar net heeft plaatsgevonden! Met het blote oog kun je dan ook nog niets zien. Maar vanaf het moment dat de bevruchting plaatsvindt, beginnen de cellen zich razendsnel te delen en gaan ze op weg naar de baarmoeder. Na een paar dagen komt de bevruchte eicel aan bij de baarmoeder. Het is nu al duidelijk of je een jongentje of een meisje krijgt. Als jij dit vooraf wilt weten dan zul je echter moeten wachten tot de 20 weken echo.

 Als je 3 weken zwanger bent

Je lichaam gaat dit moment aan de slag om diverse zwangerschapshormonen te maken zodat het lichaam dit kwetsbare klompje cellen niet afstoot en het zich kan innestelen in de baarmoederwand. Nu wordt ook het hormoon HCG aangemaakt. Dit is het hormoon dat in een zwangerschapstest het blauwe streepje doet verschijnen. In ochtendurine is de concentratie van dit zwangerschapshormoon het sterkst.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Ga terug naar 2 weken zwanger zijn

Ga verder naar 4 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 9709 keer