ma19022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|29 weken zwanger: gewichtstoename tijdens zwangerschap

29 weken zwanger: gewichtstoename tijdens zwangerschap

Beoordeel dit item
(14 stemmen)

foto_29wekenzwanger_gewichtstoename_zwangerschap.jpgJe bent nu 29 weken zwanger! Je zult vanaf nu waarschijnlijk meer in gewicht aankomen. Gemiddeld genomen komen vrouwen in dit laatste trimester van hun zwangerschap ongeveer 5 kilo aan. Er zit veel onderling verschil in gewichtstoename tijdens de zwangerschap bij vrouwen. Kom je wat meer of minder aan dan is dat op zich geen reden directe reden voor bezorgdheid. Je verloskundige houdt de groei van je baby goed in de gaten. Je voelt zelf je baby regelmatig bewegen. Is dat niet (meer) het geval gedurende een langere periode, neem dan contact op met je verloskundige.

Het complete overzicht van alle ontwikkelingen van je baby tijdens je zwangerschapin één overzicht? Schrijf je hieronder in voor het gratis Zwangerschaps-ebook.

Je baby met 29 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Nu je 29 weken in verwachting bent, weegt je baby ongeveer 1,16 kilogram. Vanaf de 29ste week van je zwangerschap is je baby langzaam maar zeker steeds beter in staat zijn eigen temperatuur te regelen. Hij plast ondertussen maar liefst een halve liter per dag in het vruchtwater. Gelukkig maar dat het vruchtwater zichzelf iedere 3 uur volledig ververst. Je baby krijgt steeds minder ruimte in je buik en kan dus niet meer zo tekeer gaan als eerst. De bewegingen die je nu voelt zijn eerder ellebogen en knieën. Wil je weten vanaf welke datum je baby levensvatbaar (vanaf 28 weken is die kans groot) is buiten je lichaam?

Jijzelf met 29 weken zwangerschap

Je voelt je waarschijnlijk prima, maar merkt dat je dat de gewichtstoename in deze fase van je zwangerschap nog flink aanblijft. Bleef de gewichtstoename in het eerste trimester van je zwangerschap nog beperkt tot gemiddeld 1 tot 2 kilo.

Gewichtstoename tijdens je zwangerschap

In je tweede trimester is er waarschijnlijk al een kilo of 6 bij gekomen. En je je derde trimester van je zwangerschap komt er nog eens 5 kilo bij. In totaal bedraagt de gewichtstoename dan zo'n 13 kilo. Dit is echter een gemiddelde gewichtstoename tijdens zwangerschappen. De ene aanstaande mama komt nu eenmaal meer in gewicht aan tijdens haar zwangerschap dan de andere en dit is niet direct een reden tot ongerustheid. De gewichtstoename bij vrouwen tijdens een zwangerschap kan wel schommelen tussen de 8 en 25 kilo. Je verloskundige controleert jou en je baby goed. Probeer natuurlijk wel zo gezond mogelijk te eten en voldoende rust te nemen. Een aanzienlijk deel van het gewicht dat je tijdens je zwangerschap aankomt ben je met de geboorte van je kind al kwijt. De weken daarna val je nog eens een aantal kilo vrijwel vanzelf af. Vaak zie je dat de laatste paar kilo's wat meer moeite kosten om kwijt te raken, deze blijven als het ware hangen. Vrouwen langer borstvoeding geven, hebben hier overigens veel minder last van. Dit is ook logisch, daarvoor was de opbouw van de vetreserve tenslotte ook voor bedoeld. Zij raken deze reserves dus ook vanzelf weer kwijt. 

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek isleuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Winkeldatabase

Neem eens een kijkje in onze Winkeldatabase waar je de alleleukste en bijzonderste online babywinkels op een rij vindt. Zoals leuke winkeltjes met kadootjes met de naam van je baby erop of met kraamkadootjes.

Erg leuk is ook een mooie zwangerschapsketting. Wist je dat je baby het geluid van de zwangerschapsbola (met belletje) al vanaf de vijfde maand kan horen! Je kindje herkent het geluid en zal hier rustig van worden, ook na de geboorte. Ga hier naar Mamakado voor de mooiste zwangerschapsbola's.

Lees hier onze superleuke columns van aankomende moeders en pasbevallen moeders

Lees hier meer over wat je kunt doen tegen rugpijn en slecht slapen tijdens de zwangerschap

 Ga verder naar 30 weken zwanger zijn

Ga terug naar 28 weken zwanger zijn

Lees hier meer over pretecho's

Plaats hieronder je reactie en kom in contact met andere zwangeren!

Aantal keren gelezen: 84779 keer