do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|28 weken zwanger: baby is levensvatbaar

28 weken zwanger: baby is levensvatbaar

Beoordeel dit item
(10 stemmen)

foto_baby28wekenzwanger_levensvatbaar.jpgAls je 28 weken zwanger bent, heb jeeen een grote mijlpaal bereikt! Mocht je baby onverhoopt al na 28 weken zwangerschap ter wereld komen, dan heeft hij een redelijke kans om het te overleven! Je baby is levensvatbaar dankzij de moderne medische technologie! Maar na 28 weken zwangerschap is het natuurlijk nog veel te vroeg om geboren te worden en veel beter als hij nog een tijdje doorgroeit in de veilige omgeving van je buik. Toch is het wel goed om rond deze tijd een voornaam voor je baby gekozen te hebben. Je moet de naam tenslotte wel een tijdje op je in laten werken om te voelen of het echt bij jullie past. Heb je nog geen naam gekozen of twijfel je nog, kijk dan eens in onze uitgebreide kindernamen database.

Hieronder kun je je inschrijvenvoor het gratis zwangerschap-ebook. Je hebt dan alle informatie over de groei van je baby altijd bij de hand.

Je baby bij 28 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Nu je 28 weken in verwachting bent, is je baby al 35 centimeter lang en heeft de gewichtsgrens van gemiddeld 1 kilogram bereikt! Jongetjes wegen trouwens gemiddeld iets meer dan meisjes. Op dit punt in de zwangerschap is dat verschil gemiddeld 50 gram. Belangrijker nieuws is dat je baby een redelijke kans heeft te overleven, mocht hij nu geboren worden. Wel zal je baby nog een lange tijd in de couveuse moeten om zich daar verder te ontwikkelen. Je baby kan nog niet zijn eigen temperatuur regelen buiten het lichaam van de moeder en verder zijn de longen nog onvoldoende ontwikkeld.

Jijzelf bij 28 weken zwangerschap

In deze fase van je zwangerschap kun je 's nachts last krijgen van kramp in je kuiten of benen. Dat is erg vervelend en wordt veroorzaakt door kalkgebrek. Heb je hier last van, drink dan voor het slapen gaan een glas warme melk. Je valt dan ook makkelijker in slaap. Wanneer je 's nachts wakker wordt met kramp in je kuit(en) kun je dit weg krijgen door te zitten op je bed en je benen recht voor je en je tenen naar je neus te strekken. Masseer vervolgens je kuit om spierpijn en herhaling te voorkomen.

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek isleuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Lees hier persoonlijke verhalen van moeders over bevalling, kinderen en werk

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 29 weken zwanger zijn

Ga terug naar 27 weken zwanger zijn

Plaats hieronder je reactie en kom in contact met andere zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 56953 keer