vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|26 weken zwanger: pijn in je buik

26 weken zwanger: pijn in je buik

Beoordeel dit item
(13 stemmen)

foto_baby26wka.jpgJe bent nu 26 weken zwanger. Met 26 weken zwangerschap voel je je baby waarschijnlijk al enige weken in je buik bewegen. Rond deze tijd wordt het ook voor de mensen om je heen mogelijk om van buitenaf je baby te voelen bewegen! Je baby groeit de laatste weken flink door, je baarmoeder moet daardoor stevig meegroeien. Dit kan op verschillende plaatsen leiden tot pijn in je buik.

Je baby bij 26 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Als je 26 weken in verwachting bent, weegt je baby inmiddels bijna 800 gram en is al 32,5 centimeter lang. Door de wand van je baarmoeder heen is licht en donkerte onderscheiden. Je baby kan dit zien, en is zich dus bewust van licht en donker! Op deze manier krijgt je baby steeds meer mee van het leven buiten de baarmoeder.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor:

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

 

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)


Jijzelf bij 26 weken zwangerschap

Je baarmoeder komt steeds meer omhoog en drukt daarmee tegen je ribbenkast. De onderste ribben spreiden zich hierdoor naar buiten uit. Dit kan tot gevolg hebben dat je een beurs gevoel in je ribben hebt. Verder kun je ook last krijgen van brandend maagzuur, dit kun je enigszins vermijden door meerdere kleinere maaltijden te eten verspreid over de dag, zorg er in ieder geval voor dat je maag in deze fase van je zwangerschap niet te vol is. Een hapje vanillevla of wat melk kan ook wat verlichting brengen bij brandend maagzuur. Doordat je baarmoederspier zich steeds verder oprekt om mee te groeien met je baarmoeder kun je ook stekende pijn aan de zijkant van je buik krijgen. Moeders met een tweeling hebben het in dit opzicht natuurlijk extra te verduren. Zij hebben vaker al vanaf het begin van de zwangerschap steken en pijn in de buik omdat de baarmoederspier in een veel sneller tempo moet groeien. Hieronder zie je een tweeling in de buik van de moeder. Je kunt je wel voorstellen dat dit vanaf deze periode echt lichamelijk zwaar begint te worden.

Dit is een ideaal moment om je te gaan oriënteren op een leuk geboortekaartje. Hier vind je het grootste online aanbod aan leuke, trendy geboortekaartjes. Via TipsWerkendeOuders.nl krijg je bovendien 20% korting op je bestelling, gebruik daarvoor de kortingscode BBC3. Bekijk hier het totale aanbod.

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 27 weken zwanger zijn

Ga terug naar 25 weken zwanger zijn

Plaats hieronder je reactie om andere zwangeren te ontmoeten!

Aantal keren gelezen: 62888 keer