zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|25 weken zwanger: veel last van harde buiken?

25 weken zwanger: veel last van harde buiken?

Beoordeel dit item
(11 stemmen)

foto_baby25wekenzwanger_hardebuiken.jpgJe bent nu 25 weken zwanger. Je voelt je waarschijnlijk nog harstikke goed. Vanaf dat je 25 weken in verwachting bent, ga je waarschijnlijk iets vaker naar de verloskundige, één keer per 3 weken in plaats van één keer per maand. Je kunt in deze periode last krijgen van harde buiken. Sommige vrouwen hebben dit ook al veel eerder in hun zwangerschap. Deze harde buiken zijn ongevaarlijk voor je baby, maar wanneer je er veel last van hebt, kan het wel een indicatie zijn dat je het wat rustiger aan moet doen.

Je baby bij 25 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Als je 25 weken in verwachting bent, weegt je baby ruim 700 gram. De botten van je baby worden steeds harder doordat er steeds meer calcium aan wordt toegevoegd. De bewegingen van je baby worden langzaam maar zeker steeds ingewikkelder. De hersenen kunnen bewust denken. Het lichaam van je baby groeit sneller dan het hoofd zodat de verhoudingen beter gaan kloppen.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Jijzelf bij 25 weken zwangerschap

Harde buiken heten 'officieel' Braxton Hicks-contracties. Je baarmoeder oefent met zwakke onregelmatige samentrekkingen als het ware alvast voor de bevalling. De meeste vrouwen voelen deze voorweeën tijdens de laatste maanden van hun zwangerschap. Je baarmoeder voelt dan hard en gespannen aan. Dit duurt ongeveer een halve minuut en trekt vanzelf weer weg. Deze weeën doen geen pijn, maar kunnen wel enigszins onplezierig aanvoelen. Hoe verder je in zwangerschap bent, hoe vaker je deze harde buiken kunt hebben. Heb je erg veel van deze voorweeën dat kan het ook een teken zijn dat je teveel hooi op je vork neemt. Doe het dan wat rustiger aan. Hoewel deze voorweeën in principe ongevaarlijk zijn, is een periode van stress en extreme drukte van de moeder wel ongezond voor je baby.De groei van je ongeboren baby kan hierdoor belemmerd worden. Belangrijk dus om voldoende rust in acht te nemen.

Zin om te winkelen voor je baby? Kijk eens bij onze 'Shop till you'll drop' winkeldatabase waar je alle handige online babywinkels op een rij vindt.

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 26 weken zwanger zijn

Ga terug naar 24 weken zwanger zijn

Plaats hieronder je reactie om andere zwangeren te ontmoeten!

Aantal keren gelezen: 40926 keer