do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|24 weken zwanger: baby beweegt volop in je buik

24 weken zwanger: baby beweegt volop in je buik

Beoordeel dit item
(22 stemmen)

foto_baby24weken_zwanger_bewegen_buik.jpgWanneer je 24 weken zwanger bent, kun je je baby meestal zo goed in je buik voelen, dat je misschien al een slaapritme van je baby kunt herkennen. Een groot deel van de dag wordt je baby door jouw bewegingen in slaap gewiegd. Wanneer jij 's avonds tot rust komt, wordt je baby wakker en zal gaan bewegen. Wil je alles weten over de ontwikkelingen van je baby? Vraag dan hieronder het GRATIS zwangerschaps-ebook aan.

Je baby bij 24 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Nu je 24 weken in verwachting bent, is je baby al 30 centimeter lang en weegt bijna 600 gram. Je baby is bijna helemaal af en is nu klaar om onderhuids vet toe te voegen aan zijn lichaampje. Het toevoegen van lichaamsvet is essentieel voor de temperatuurshuishouding. Tot nu toe was je babytje dus super mager, maar daar komt vanaf nu verandering in. Wanneer je baby straks ter wereld komt, is hij door de onderhuidse vetlaag lekker mollig en daardoor in staat zijn eigen temperatuur te regelen. Baby's die te vroeg geboren worden, kunnen over het algemeen niet hun eigen temperatuur regelen en moeten om die reden een tijdje in de couveuse. In de couveuse wordt het babytje op temperatuur gehouden, totdat het in staat is dit zelf te doen. Verder zijn de longetjes van te vroeg geboren babytjes nog te onontwikkeld om zelf te kunnen ademen. Wil je weten hoe lang je zwanger bent op je verjaardag of als je op vakantie gaat? Maak dan gebruik van onze handige zwangerschapscalculator. Nog geen idee welke voornaam je moet kiezen voor je baby? Kijk dan direct in onze uitgebreide kindernamen database.


Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek isleuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

 

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)


Jijzelf bij 24 weken zwangerschap

Na 24 weken zwangerschap komt je baarmoeder al tot boven je navel uit. Maak je geen zorgen als je buik bij 24 weken nog wat klein lijkt. De omvang van je buik tijdens je zwangerschap is van veel factoren afhankelijk, bijvoorbeeld je bouw, houding en hoeveelheid vruchtwater. Je zou je baby nu wel dagelijks moeten voelen. Maak je je echt zorgen, neem dan contact op met je verloskundige. De groei van je baby kan altijd gecontroleerd worden met een echo. De verloskundige kan beoordelen of daar reden toe is.

Wil je je buik extra accentueren? Kijk dan eens op buikbanden.com. Hier kun je zelf de mooiste buikbanden samenstellen.  Bij IkenMijnKind verkopen ze het mooie positiekleding merk MAMA Licious met kortingen tot wel 80%. Kijk ook even bij de dag- en weekaanbiedingen.

Erg leuk is ook een mooie zwangerschapsketting. Wist je dat je baby het geluid van de zwangerschapsbola (met belletje) al vanaf de vijfde maand kan horen! Je kindje herkent het geluid en zal hier rustig van worden, ook na de geboorte. Ga hier naar Mamakado voor de mooiste zwangerschapsbola's.

Lees hier onze leuke columns van zwangere vrouwen en pas bevallen moeders

Lees meer over wat je kunt doen tegen rugpijn en slecht slapen tijdens de zwangerschap

Ga verder naar 25 weken zwanger zijn

Ga terug naar 23 weken zwanger zijn

Lees hier meer over pretecho's

Plaats hieronder je reactie om andere zwangeren te ontmoeten!

Aantal keren gelezen: 56483 keer