wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|23 weken zwanger: je baby de hik in je buik?

23 weken zwanger: je baby de hik in je buik?

Beoordeel dit item
(16 stemmen)

foto_baby19weken_zwanger_hik_in_buik.jpgJe bent inmiddels 23 weken zwanger. Voel je de laatste tijd soms regelmatige plopjes, waarvan je je afvraagt wat het is? Het zou heel goed kunnen zijn dat dit je baby is die de hik heeft in je buik. Dit kan tot het einde van je zwangerschap nog veel voorkomen. Heeft je ongeboren baby in de buik zeer vaak de hik dan is de kans groot dat wanneer hij of zij geboren is ook nog vaak de hik zal hebben. Na verloop van tijd groeien ze daar weer overheen. Zo kun je al een klein beetje merken wat voor kindje je krijgt.

Je baby bij 23 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Nu je 23 weken in verwachting bent, weegt je baby al ruim een halve kilo. Zijn vingernageltjes zijn compleet gevormd. Hij groeit in stevig tempo door de komende weken in voorbereiding op de geboorte. De huid van je babytje is nu nog rood en gerimpeld. Dat komt doordat er nog geen onderhuids vet is opgeslagen en de huid de afgelopen weken relatief snel gegroeid is. Deze periode groeit het lichaam sneller dan het hoofd, zodat de verhouding aan het einde van deze maand ongeveer hetzelfde zijn als die van een pasgeboren baby.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Jijzelf bij 23 weken zwangerschap

Zwangerschapsstrepen - straille

Je kunt last krijgen van zwangerschapsstrepen (straille). Je kunt dit eigenlijk niet vermijden, of je hier last van krijgt is afhankelijk van je huid. Het kan natuurlijk nooit kwaad om je huid goed in te smeren met een vochtinbrengende creme. Straille blijft altijd zichtbaar, maar trekt na je zwangerschap weg van rood naar lichtrozig/wit. Ook kun je last krijgen van verwijde bloedvaatjes in je gezicht. Deze verdwijnen na de geboorte wel weer gewoon. Het is trouwens belangrijk om tijdens je zwangerschap goed op te passen met zonnen. Veel vrouwen krijgen namelijk onder invloed van de zwangerschapshormonen last van pigmentvlekken of soms zelfs een heel 'zwangerschapsmasker' in het gezicht. Waarbij een op groot deel van het gezicht bruine vlekken zichtbaar zijn en andere delen wit zijn gebleven. Deze vlekken trekken na je zwangerschap maar heel langzaam weg. Beter is het dus om deze te vermijden en jezelf in te smeren met een goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Lees hier meer over gewichtstoename tijdens je zwangerschap.

Zin om te winkelen voor je baby? Kijk eens bij onze 'Shop till you'll drop' winkeldatabase waar je alle handige online babywinkels op een rij vindt. Bij IkenMijnKind verkopen ze het mooie positiekleding merk MAMA Licious met kortingen tot wel 80%. Kijk ook even bij de dag- en weekaanbiedingen.

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 24 weken zwanger zijn

Ga terug naar 22 weken zwanger zijn

Plaats hieronder je reactie om andere zwangeren te ontmoeten!

Aantal keren gelezen: 45797 keer