do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|22 weken zwanger: sex tijdens zwangerschap blijft geen probleem

22 weken zwanger: sex tijdens zwangerschap blijft geen probleem

Beoordeel dit item
(9 stemmen)

foto_baby22_weken_zwanger.jpgNu je 22 weken zwanger bent, is je baby nog erg actief in je buik. In deze fase van je zwangerschap heeft hij daarvoor nog voldoende ruimte. Al deze beweging is ook erg goed voor je baby. Zijn lichaam ontwikkelt zich goed en zijn spieren worden er sterker door. Sex is onderwerp waarover je je weleens onzeker kunt voelen tijdens je zwangerschap. Voor de gezondheid van je baby hoef je het in ieder geval echt niet te laten! Er zijn ook vrouwen die juist meer zin hebben om te vrijen tijdens hun zwangerschap. Schrijf je onderaan dit artikel in voor het gratis Zwangerschap-ebook als je meer wilt weten over de ontwikkelingen van je baby.

Je baby bij 22 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Je baby is nu je 22 weken in verwachting bent al ruim 27 centimeter lang en weegt zo'n 425 gram. Je baby bereidt zich in jouw buik voor op het leven buiten de baarmoeder. Dat doet hij onder andere door constant het inslikken van vruchtwater en het vele bewegen. Deze week ontwikkelt hij al wenkbrauwen. Het gezichtje van je baby ziet er vrijwel af uit. Je baby kan al van alles; op zijn duim zuigen, gapen (zie foto elders op de pagina), met zijn wenkbrauwen fronsen. Uiteraard vinden deze handeling niet bewust plaats.

Jijzelf bij 22 weken zwangerschap

Waarschijnlijk voel jij je behoorlijk goed rond de 22ste week van je zwangerschap. Dit is ook een reden waarom sex in dit tweede trimester van je zwangerschap waarschijnlijk wel weer de ruimte krijgt. Een tijdje terug had je er misschien door vermoeidheid en misselijkheid geen behoefte aan.

Waarschijnlijk zijn die vervelende zwangerschapskwaaltjes nu achter de rug. Voor je ongeboren kind is sex in ieder geval niet gevaarlijk. Je kindje wordt goed beschermd door vliezen en het vruchtwater. Je hebt zelfs kans dat de hormonen die in je bloed vrijkomen bij jouw orgasme je babytje ook goed doen! Dat zou al bijna een reden kunnen zijn om juist wel te vrijen tijdens je zwangerschap ook al heb je misschien geen zin in gefriemel aan je lichaam.

22 weken zwanger 3d echo gapenEr zijn echter veel vrouwen die extra genieten van sex tijdens de zwangerschap. Dat komt doordat de vagina en de clitoris extra doorbloed zijn. Dit vergroot de kans op een orgasme waardoor sommige vrouwen zelfs voor het eerst tijdens het vrijen een orgasme krijgen. Intimiteit tussen jou en je partner is echter altijd goed. Hoe je je ook voelt, zorg dat je open bent naar je partner, zodat hij weet waarom je eventueel geen zin hebt om te vrijen.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek isleuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Heb je nog geen babykamer besteld? Lees dan snel het artikel Babykamertrends voor een overzicht van de trends op het gebied van babykamers.

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 23 weken zwanger zijn

Ga terug naar 21 weken zwanger zijn

Lees meer over de noodzaak om je bekkenbodemspieren te trainen

Plaats hieronder je reactie om andere zwangere vrouwen te ontmoeten!

Aantal keren gelezen: 35241 keer