vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|21 weken zwanger: tweede helft zwangerschap

21 weken zwanger: tweede helft zwangerschap

Beoordeel dit item
(13 stemmen)

foto_baby21weken_zwanger_tweedehelft_zwangerschap.jpgAls je 21 weken zwanger bent, ben je al over de helft! In de tweede helft van je zwangerschap kom je het meeste in gewicht aan. Vanaf nu kan dat best snel gaan. Misschien wel een halve kilo per week, dat is volkomen normaal in dit stadium. Je baby groeit snel en jij dus ook.

Je baby bij 21 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Wanneer je 21 weken zwanger bent, weegt je baby al zo'n 370 gram. Hij kan zich nog lekker vrij bewegen en maakt hier dus ook volop gebruik van. Jij zult je baby dus verspreid over de dag veelvuldig voelen bewegen.

Pas tegen het einde van het tweede trimester wordt het iets krapper voor je baby. Je baby begint zich dan in een vastere positie te nestelen meestal met het hoofd naar beneden. 21 weken zwanger echo

Maar er zijn ook baby's die hun hoofd pas aan het eind van het derde trimester naar beneden draaien. Uiteindelijk zal 3 tot 4% van de baby in een stuitligging blijven tot de bevalling.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Jijzelf bij 21 weken zwangerschap

De meeste vrouwen voelen zich prima wanneer ze zo'n 21 weken in verwachting zijn. Als je nog veel last hebt van vermoeiheid en pijn in je buik of rug is dat echt wel een teken dat je het rustiger aan moet gaan doen. Je bent tenslotte wel zwanger! En je zal daar dus ook rekening mee moeten houden, zeker als je lichaam daar om vraagt. Vraag indien nodig aan je verloskundigegericht naaradvies voor je problemen. Als je al een ouder kindje (dreumes/peuter) hebt rondlopen is het extra belangrijk om op te letten bij het dragen en optillen. Je banden van je gewrichten zijn tijdens de zwangerschap losser en daardoor kun je eerder last krijgen van tillen, bukken en hurken. Let hier dus goed op. Het kunnen uiteindelijk vervelende klachten worden waar je misschien lastig vanaf komt. Til je kindje zo min mogelijk. Indien dit nog niet mogelijk is vanwege de jonge leeftijd van je kindje draag je kindje dan altijd dicht bij je lichaam. Draag je kindje niet aan één kant, maar liever symmetrisch. Til je kind vanuit je knieën en niet vanuit je rug.

Hieronder kun je in een schitterende echo naast 2d ook prachtige 3d beelden van een baby in de buik zien.

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 22 weken zwanger zijn

Ga terug naar 20 weken zwanger zijn

Plaats hieronder je reactie om andere zwangeren te ontmoeten!

Aantal keren gelezen: 44787 keer