vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|20 weken zwanger: halverwege je zwangerschap

20 weken zwanger: halverwege je zwangerschap

Beoordeel dit item
(11 stemmen)

20_weken_zwanger_halverwege_zwangerschap.jpgGefeliciteerd, je bent nu 20 weken zwanger en dus halverwege je zwangerschap. Je baby is met 20 weken zwangerschap ongeveer 25 centimeter lang en weegt 320 gram. Altijd het complete overzicht van alle ontwikkelingen van je baby per week bij de hand? Dan kun je je hieronder inschrijven voor het gratis complete zwangerschaps-ebook.

Je baby bij 20 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

In week 20 van de zwangerschap krijgt je baby hoofdhaar. Verder oefent je baby nu volop met het inslikken van vruchtwater. Dat is een goede oefening voor het ademen en voor de spijsvertering. Je baby is druk aan het bewegen. Momenteel zo'n 200 keer per dag. Je baby gaat de komende tijd nog actiever worden. Later als hij minder ruimte in je buik krijgt, neemt het aantal bewegingen weer af. Voel je je baby een tijdje niet, dan slaapt hij waarschijnlijk. Je bewegingen overdag wiegen hem in slaap en hij zal daardoor een groot deel van de dag slapen. Wanneer je 's avonds rustig gaat liggen, merk je dat je baby juist actief wordt. Nu je op de helft van je zwangerschap bent zal je baby de meeste energie stoppen in groeien en dus in de gewichtstoename. Het is dus niet toevallig dat dit bij jou ook het geval is. Ben jij in verwachting van een tweeling?  Hoe zit dat ook alweer met erfelijkheid? Lees hier meer over de kans op het krijgen van een tweeling.Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lasen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Dit is een ideaal moment om je te gaan oriënteren op een leuk geboortekaartje. Hier vind je het grootste online aanbod aan leuke, trendy geboortekaartjes. Via TipsWerkendeOuders.nl krijg je bovendien 20% korting op je bestelling. Gebruik daarvoor de kortingscode BBC3. Bekijk hier het totale aanbod.

Jijzelf bij 20 weken zwangerschap

Als je 20 weken in verwachting bent, begint waarschijnlijk duidelijk in gewicht aan te komen. Je buik wordt zichtbaar voller, soms komt je navel al eruit ploppen (dat ligt aan het soort navel dat je hebt). Je baarmoeder komt inmiddels tot aan je navel. Het is dan ook mooi om je je buik nu wat extra accentueren? Kijk voor de mooiste buikbanden op buikbanden.com. Toppers van dit moment zijn: Ons wondertje, Swarovski voetjes en 50% naam papa, 50% naam mama, 100% ikke.  Bij IkenMijnKind verkopen ze het mooie positiekleding merk MAMA Licious met kortingen tot wel 65%. Kijk ook even bij de dag- en weekaanbiedingen.

Erg leuk is ook een mooie zwangerschapsketting. Wist je dat je baby het geluid van de zwangerschapsbola (met belletje) al vanaf de vijfde maand kan horen! Je kindje herkent het geluid en zal hier rustig van worden, ook na de geboorte. Ga hier naar Mamakado voor de mooiste zwangerschapsbola's.

 20 weken zwanger echo jongentje20 weken zwanger echo meisjeIn deze week kun je ervoor kiezen om bij de 20 weken echo, indien zichtbaar, te horen of je een jongen of een meisje krijgt. Of dit zichtbaar is, hangt af van de houding van de baby. Helemaal links zie je een echofoto van een jongetje, daarnaast van een meisje. Misschien heb je allang een babynaam uitgekozen. Of misschien heb je nog geen idee welke voornaam jullie het leukste vinden voor je baby. Kijk dan direct in de uitgebreide kindernamen database.

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 21 weken zwanger zijn

Ga terug naar 19 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!
Aantal keren gelezen: 50813 keer

Gerelateerde items (op tag)