zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|2 weken zwanger: je vruchtbare dagen komen eraan!

2 weken zwanger: je vruchtbare dagen komen eraan!

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

2 weken zwangerOfficieel ben je nu 2 weken zwanger. Het eitje is in deze tweede week van je zwangerschap aan het rijpen. Eigenlijk ben je nog helemaal niet zwanger, want er heeft nog geen bevruchting plaatsgevonden. Pas aan het einde van deze week vindt bij de meeste vrouwen de eisprong plaats en daarna kan de bevruchting plaatsvinden. Omdat het moment van de eisprong bij iedere vrouwen verschillend is, wordt er echter gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Je krijgt deze eerste twee weken dus helemaal cadeau!

 Als je 2 weken zwanger bent

Als je 2 weken zwanger bent en je wilt zwanger worden dan is dit het moment! Veel vrouwen houden bij wanneer hun eisprong plaatsvindt, zodat ze daarmee rekening kunnen houden. Maar op het moment dat de eisprong plaatsvindt, moeten de zaadcellen eigenlijk al klaarliggen. De eicel leeft namelijk slechts 12 uur, terwijl de zaadcellen wel tot maximaal een week kunnen overleven in de baarmoeder. Als je wacht met vrijen tot na de temperatuursverhoging ben je eigenlijk al te laat.

Ongeveer 85% van de stellen is binnen een jaar zwanger en nog eens de helft van de overige 15% wordt in het jaar daarna spontaan zwanger. Maar het gaat dus niet altijd direct vanzelf en even geduld is soms een schone zaak. Goed weten wanneer je vruchtbaar bent, kan dus zeker zinvol zijn.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Ga terug naar 1 week zwanger zijn

Ga verder naar 3 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!
Aantal keren gelezen: 7027 keer

Gerelateerde items (op tag)