ma19022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|19 weken zwanger: bijna halverwege je zwangerschap

19 weken zwanger: bijna halverwege je zwangerschap

Beoordeel dit item
(21 stemmen)
 

baby-19-weken-zwanger.jpgJe bent nu 19 weken zwanger en dus bijna op de helft van je zwangerschap! Rond 19 weken zwangerschap is een mooi moment om je in te schrijven voor een zwangerschapscursus als je dat nog niet hebt gedaan. Je leert hier veel nuttige informatie over jezelf tijdens de zwangerschap en de bevalling. Wil je alle ontwikkelingen van je baby in één overzicht bij de hand hebben? Schrijf je dan hieronder in voor het GRATIS zwangerschaps-ebook.

Je baby bij 19 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Je baby is in week 19 stevig doorgegroeid. Nu je 19 weken in verwachting bent, weegt hij of zij weegt al 230 gram. Als je een meisje krijgt, bevatten haar eierstokken nu al primitieve eicellen. Je baby krijgt deze week naast de al gevormde melktand-aanzetten,ook de aanzetten voor de volwassen tanden en kiezen. Er verschijnt fijn haar op het lichaampje van je baby, dat blijft zitten tot vlak voor de geboorte. Soms kun je hier nog wat van zien zitten na de geboorte op het gezichtje of oortjes van je baby. Wil je weten vanaf welke datum je baby levensvatbaar (vanaf 28 weken is die kans groot) is buiten je lichaam? Maak dan gebruik van onze handige zwangerschapscalculator. Hier kun je ook diverse andere leuke zwangerschapsdata berekenen, zoals hoe lang je zwanger bent op je verjaardag, of als je op vakantie gaat? 

Jijzelf bij 19 weken zwangerschap

Als je de baby nog niet hebt voelen bewegen nu je 19 weken zwanger bent, moet je de komende weken maar extra goed opletten. Zijn bewegingen worden steeds sterker en dus is de kans groter dat jij deze bewegingen opmerkt. Ergens in de komende weken zal dit dus ook zeker gebeuren, een fantastisch moment.

De komende weken begin je waarschijnlijk ook in gewicht aan te komen. In zwangerschapsweek 29 kun je daarover meer lezen. Wil je je buik wat extra accentueren? Kijk dan eens op buikbanden.com. Hier kun je zelf de mooiste buikbanden samenstellen. Toppers van dit moment zijn: Ons wondertje, Swarovski voetjes en 50% naam papa, 50% naam mama, 100% ikke. En bij de webshop IkenMijnKind verkopen ze het mooie positiekleding merk MAMA Licious met kortingen tot wel 80%. Erg leuk is ook een mooie zwangerschapsketting. Wist je dat je baby het geluid van de zwangerschapsbola (met belletje) al vanaf de vijfde maand kan horen! Je kindje herkent het geluid en zal hier rustig van worden, ook na de geboorte. Ga hier naar Mamakado voor de mooiste zwangerschapsbola's.

19 weken zwanger 3d-echoNu je een eind in het tweede trimester bent, kun je last krijgen van extra transpiratie. Dit is heel normaal en komt doordat je hypofyse actiever is tijdens de zwangerschap. Ook kun je al bij lichte inspanning adem tekort komen, doordat je ademhaling veranderd. Dit heeft dus niets te maken met een slechte conditie. Het is natuurlijk wel belangrijk om in een goede conditie te blijven. Wanneer je in een goede lichamelijke conditie bent, profiteert je baby daar ook van doordat je doorbloeding beter is. Verder kunnen vrouwen met goede conditie de bevalling beter aan. Zorg dus voor regelmatige lichaamsbeweging. 19 weken zwanger echoFietsen en zwemmen zijn de ideale zwangerschapssporten. Maar ook wandelen is erg gezond. Wanneer je last hebt van een instabiel bekken of losse gewrichtsbanden is het extra belangrijk voorzichtig te zijn met bijvoorbeeld een stevige wandeling in het bos. Je kunt gemakkelijk je bekken en je enkelgewrichten over belasten.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lasen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

 

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Winkeldatabase

Neem eens een kijkje in onze Winkeldatabase waar je de alleleukste en bijzonderste online babywinkels op een rij vindt. Zoals leuke winkeltjes met kadootjes met de naam van je baby erop of met kraamkadootjes.

Lees hier onze superleuke columns van aankomende moeders en pasbevallen moeders

Ga verder naar 20 weken zwanger zijn

Ga terug naar 18 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 76343 keer