za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|18 weken zwanger: op je buik slapen wordt lastig

18 weken zwanger: op je buik slapen wordt lastig

Beoordeel dit item
(21 stemmen)

baby18_weken_zwanger.jpgJe bent nu 18 weken zwanger en krijgt een echt buikje. Hopelijk ben je niet te veel gehecht aan een slaaphouding op je buik, want als je 18 weken zwanger bent, gaat dat echt niet meer. Je slaapt over het algemeen onrustiger wanneer je in verwachting bent, naast de hormonale reden komt dat natuurlijk ook doordat het lastig is een houding te vinden waarin je prettig ligt.

Je baby bij 18 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Wanneer je 18 weken in verwachting bent is je baby al 20,5 centimeter lang en groeit snel. Hij weegt nu ongeveer 200 gram. Het skelet van je baby maakt steeds meer bot aan en de delen die voldoende kalk bevatten, zijn op een röntgenfoto duidelijk zichtbaar. De armen van je baby zijn inmiddels lang genoeg om elkaar te grijpen als ze elkaar raken. Ook kan je baby een echte vuist maken. 18 weken zwanger echoDe bewegingen worden echter nog niet bewust door de hersenen geregeld, dat komt pas veel later. Op het onderstaande filmpje hoor je hoe snel en ritmisch het hartje van een babytje van 18 weken klopt, het lijkt wel een stoomtrein. Voorlopig blijft het hartje van je baby nog wel zo snel kloppen, al loopt dit richting de geboorte wel iets terug.

Jijzelf bij 18 weken zwangerschap

Doordat je met 18 weken zwangerschap al echt een buikje krijgt, is slapen op je buik niet meer prettig. Het beste is om tijdens je zwangerschap in een zijligging te slapen. Later in je zwangerschap krijg je bij een rugligging ook weer diverse klachten. Veel vrouwen krijgen door op hun rug te slapen rugpijn, maar ook gaat het ademen moeilijker, is het niet goed voor de bloedsomloop en krijg je eerder last van aambeien. Vind je het lastig om een comfortabele slaaphouding te vinden op je zij, probeer het dan eens met een kussen tegen je buik en tussen je knie. Je ontlast dan je bekken en ondersteunt je buik. Ook later in je zwangerschap vinden veel vrouwen dit de prettigste houding om in te slapen. En je kunt er beter op tijd beginnen aan deze slaaphouding te wennen voordat het slapen echt ongemakkelijk wordt.

Wil je je buik wat extra accentueren? Kijk dan eens op buikbanden.com. Hier kun je zelf de mooiste buikbanden samenstellen.Toppers van dit moment zijn: Ons wondertje, Swarovski voetjes en 50% naam papa, 50% naam mama, 100% ikke.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor:

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

 

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Nu is een goede tijd om je te gaan oriënteren op wat voor soort babykamer je wilt. Lees daarvoor het artikel Babykamertrends.

Winkeldatabase

Neem eens een kijkje in onze Winkeldatabase waar je de alleleukste en bijzonderste online babywinkels op een rij vindt. Zoals leuke winkeltjes met kadootjes met de naam van je baby erop of met kraamkadootjes.

Lees hier onze superleuke columns van aankomende moeders en pasbevallen moeders

Ga naar de zwangerschapscalculator

Lees hier meer over de 20 weken echo

Lees hier meer over een zwangerschapsmasker.

Ga hier terug naar 17 weken zwanger

Ga hier verder naar 19 weken zwanger

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 54147 keer