do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|16 weken zwanger: al je baby in je buik voelen?

16 weken zwanger: al je baby in je buik voelen?

Beoordeel dit item
(54 stemmen)

16_weken_zwanger.jpgAls je 16 weken zwanger bent, kun je heel heel misschien je baby al in je buik voelen bewegen. Met 16 weken zwangerschap zal het je nog nauwelijks opvallen. Het lijken als het ware nauwelijks waarneembare plopjes van luchtbelletjes in je buik. Verder krijgt je baby deze week al echte vinger- en teennageltjes.

Je baby bij 16 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Je baby wordt steeds groter en sterker (al 15 centimeter en 120 gram). Sommige vrouwen kunnen als ze 16 weken in verwachting zijn hun baby al heel zachtjes voelen bewegen in hun buik. Het beste voel je je baby wanneer je rustig gaat liggen en je goed concentreert.

Sommige vrouwen vinden dit gevoel lijken op een fladderende vlinder, andere op een zeepbelletje dat uit elkaar spat of gewoon op darmgerommel. Kortom als je niet goed oplet, merk je het niet eens. Wees daarom ook niet teleurgesteld als het bij jou nog een paar weken duurt voordat je de baby voor het eerst voelt. Veel vrouwen voelen de baby pas rond week 20. Wanneer de placenta aan de voorkant ligt, voel je de baby pas nog later. 16 weken zwanger echo

Je baby is nu nog relatief klein en heeft dus lekker de ruimte om rond te buitelen in de baarmoeder en dit zal hij dus ook volop doen. Op de echofoto rechts zie je een baby bij 16 weken zwangerschap die zich eens lekker uitrekt.

Wil je weten vanaf welke datum jouw baby levensvatbaar (vanaf 28 weken is die kans groot) is buiten je lichaam? Maak dan gebruik van onze handige zwangerschapscalculator. Hier kun je ook diverse andere leuke zwangerschapsdata berekenen, zoals hoe lang je zwanger bent op je verjaardag of als je op vakantie gaat.

Jijzelf bij 16 weken zwangerschap

Je buikje begint langzaam zichtbaarder te worden. Langzaam maar zeker verdwijnt je middel, maar maak je geen zorgen, deze komt na je bevalling gewoon weer terug. De meeste vrouwen vinden dit een prettige tijd van de zwangerschap. Je ziet er zichtbaar zwanger uit, de ergste zwangerschapskwaaltjes uit het begin zijn bij de meeste vrouwen gelukkig achter de rug en de bent nog niet zo onhandig en zwaar door een dikke buik als in het laatste trimester van je zwangerschap. Kortom een tijd om volop te genieten van je zwangerschap!

Tijd voor een echte zwangerschapsgarderobe!

Inmiddels zul je waarschijnlijk wel wat zwangerschapskleding nodig hebben. Misschien dat je nog wel wat van je meer comfortabeler kledingstukken past. Maar je strakke spijkerbroeken kom je hoogstwaarschijnlijk niet meer in. Tijd dus om te gaan shoppen voor enkele goede basis items in je zwangerschaps-garderobe. Bij IkenMijnKind verkopen ze het mooie positiekleding merk MAMA Licious met kortingen tot wel 80%. Kijk ook even bij de dag- en weekaanbiedingen.

Handige kledingstukken tijdens je zwangerschap zijn natuurlijk colbertjes en vestjes die pas je bijna je hele zwangerschap gewoon; je doet ze gewoon niet meer dicht. Het is dus meestal niet nodig een heel zwangerschapskostuum aan te schaffen, ook al moet je er netjes uitzien op je werk. Hou er rekening mee dat je qua zwangerschapskleding meestal dezelfde maat hebt als je normaal hebt. Heb je normaal medium, hou dan voor je zwangerschapskleding in eerste instantie ook medium aan. Ga je niet ineens voor large omdat je een buik hebt gekregen en wat kilo's bent aangekomen, dat heeft tenslotte iedere zwangere vrouw.

Ook buikbanden zijn een superhandige toevoeging aan je zwangerschapsgarderobe. Je kunt er ieder t-shirt mee verlengen en iedere outfit weer net een andere look meegeven. Bestel ook direct de nieuwe Mamabelt mee, hiermee kunt je je broeken nog wat langer dragen en deze kost nu slechts E3,95. Kijk hier voor de prachtige collectie buikbanden.

Erg leuk is ook een mooie zwangerschapsketting. Wist je dat je baby het geluid van de zwangerschapsbola (met belletje) al vanaf de vijfde maand kan horen! Je kindje herkent het geluid en zal hier rustig van worden, ook na de geboorte. Ga hier naar Mamakado voor de mooiste zwangerschapsbola's.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Lees hier meer over zwangerschapsverlof

Lees hier onze superleuke columns van aankomende moeders en pasbevallen moeders

Lees hier meer over de 20 weken echo

Ga verder naar 17 weken zwanger

Ga terug naar 15 weken zwanger

Last van jeuk nu je zwanger bent? Lees onderaan het volgende artikel meer over jeuk tijdens je zwangerschap

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 125823 keer