vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|15 weken zwanger: je zwangerschap wordt zichtbaar

15 weken zwanger: je zwangerschap wordt zichtbaar

Beoordeel dit item
(29 stemmen)

baby15wekenzwanger_zwangerschap_zichtbaar.jpgJe bent 15 weken zwanger en je zwangerschap begint duidelijk zichtbaar te worden, niet alleen voor jou maar ook voor anderen wordt je zwangere buik zichtbaar. En dat is maar goed ook, waarschijnlijk vind je het nu je 15 weken zwanger bent wel tijd worden dat de wereld ziet dat je zwanger bent!

Toch ben je waarschijnlijk in gewicht nog niet veel aangekomen, die kilo's komen pas later in je zwangerschap.

Je baby bij 15 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Je baby weegt, als je 15 weken zwanger bent, al 70 gram. Het gezichtje van je baby begint zich verder te ontwikkelen. Zo begint je baby steeds meer echt op een mensje te lijken. Hij kan al gekke gezichten trekken en mogelijk heeft je baby nu al de gewoonte ontwikkeld om op zijn duim te zuigen! De huid van je baby is nog erg dun en op foto's zie je dan ook duidelijk de (slag)aderen onder de huid lopen.

Wil je de wekelijkse ontwikkelingen van je baby bijhouden? Je kunt je onderaan het artikel inschrijven voor het GRATIS Zwangerschaps-ebook. Je hebt dan het complete overzicht van de ontwikkelingen van je baby per week altijd bij de hand.

Jijzelf bij 15 weken zwangerschap

Je borsten kunnen erg gevoelig zijn en de adertjes zijn duidelijk zichtbaar aan de oppervlakte. Je tepels worden donkerder van kleur, nu je huid meer pigment krijgt. Vanaf het tweede trimester kun je in de zon ook last krijgen van een zogenaamd zwangerschapsmasker, daarover kun je hier meer lezen. Verder kun je merken dat je tepels ergens gedurende het tweede trimester colostrum (voormelk) beginnen af te scheiden. Dat is heel normaal en een goede voorbereiden op de borstvoeding als je baby straks geboren wordt. Er zijn ook vrouwen waarbij dit helemaal niet gebeurd, ook dat is normaal. Je tandvlees kan wat sponzig aanvoelen, besteed dus extra aandacht aan je tandverzorging. Sommige vrouwen hebben meer last van tandbederf tijdens de zwangerschap. 15 weken zwanger echoLangzaam maar zeker wordt er een klein buikje zichtbaar. Wil je je buik wat extra accentueren? Kijk dan eens op buikbanden.com. Hier kun je zelf de mooiste buikbanden samenstellen.

Zo rond deze tijd kun je rustig gaan rondkijken voor een babykamer. De levertijd is vaak lang en je moet misschien nog schilderen en behangen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste trends en ideeen ter inspiratie voor je babykamer. Lees hier meer.


Als je zwanger bent, hoef je bepaalde werkzaamheden niet meer te verrichten omdat ze niet veilig zijn voor jou en de baby. Doe je gevaarlijk of zwaar werk? Lees hier dan meer over veilig werken tijdens de zwangerschap (wettelijke regels).

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lazen al het Zwangerschaps-ebook.

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 16 weken zwanger zijn

Ga terug naar 14 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 55577 keer