Print deze pagina

14 weken zwanger: tweede trimester zwangerschap

Beoordeel dit item
(12 stemmen)

baby14wekenzwanger_tweedetrimester_zwangerschap.jpgJe bent nu 14 weken zwanger en je baby is al zo'n 12.5 centimeter lang. De meeste vrouwen voelen zich in het tweede trimester van hun zwangerschap een stuk beter. De meest vervelende zwangerschapsklachten als misselijkheid en vermoeidheid liggen achter je of verdwijnen de komende weken. Je voelt je weer energiek.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van je baby? Vraag dan onderaan het Zwangerschaps-ebook gratis aan, als bonus ontvang je dan ook nog een leuke Kindernamengids. Print het Zwangerschaps-ebook uit en leg het naast je bed. Zo kun je 's avonds heerlijk wegdromen, voordat je zelf in slaap valt.

Je baby bij 14 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Als je 14 weken in verwachting bent, is je baby ongeveer 12,5 centimeter lang. Hij produceert al urine en plast al echt in het vruchtwater! Verder oefent hij ook al het ademen in het vruchtwater door dit in en uit de longen te 'ademen'. Het vruchtwater ververst zichzelf gelukkig iedere 3 uur volledig. De handen en voeten hebben hun uiteindelijke vorm gekregen.14 weken zwanger echo Je baby is qua vorm met 14 weken zwangerschap eigenlijk al helemaal af, maar moet zich natuurlijk wel nog verder ontwikkelen en kan voorlopig nog niet buiten de baarmoeder overleven. Je baarmoeder met daarin je baby heeft nu de omvang van een grapefruit.

Jijzelf bij 14 weken zwangerschap

Je zal je deze maand weer beter gaan voelen. Als je 14 weken zwanger bent, zijn de ergste misselijkheid en vermoeidheid vaak wel voorbij. Dat komt doordat de schommelingen in de hormoonspiegel niet meer zo groot zijn als in het eerste trimester van je zwangerschap als je lichaam nog helemaal moet wennen aan alles wat er staat te gebeuren. Je lichaam is als het ware gewend aan het zwanger zijn. Het risico op een miskraam is nu een stuk kleiner en dat is natuurlijk een fantastisch gevoel. Veel vrouwen kunnen vanaf nu pas echt met volle teugen van hun zwangerschap genieten. Onder je navel kan een donkere lijn ontstaan, de linea nigra. Een paar maanden na de bevalling verdwijnt deze lijn weer. Verder kunnen pigmentvlekken en sproeten donkerder worden tijdens je zwangerschap. Dit heeft te maken met de zwangerschapshormonen. Hierdoor kun je in de zon ook last krijgen van een zogenaamd zwangerschapsmasker, daarover kun je hier meer lezen.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor:

"Nogmaals bedankt voor jullie e-book, ik vind het een erg handig exemplaar en heb er al veel handige weetjes uitgehaald".

Yvette (12 weken zwanger)

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

"Leuk initiatief dat gratis zwangerschapsboek. Ik kan niet wachten tot er een nieuwe week begint, dan lees ik meteen weer over alle nieuwe ontwikkelingen".

Isabelle (28 weken zwanger)

Ga naar de zwangerschapscalculator

Ga verder naar 15 weken zwanger zijn

Ga terug naar 13 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 48964 keer