za17022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|13 weken zwanger: je zwangerschap vertellen!

13 weken zwanger: je zwangerschap vertellen!

Beoordeel dit item
(17 stemmen)

baby13wekenzwanger_zwangerschapvertellen.jpgJe bent nu 13 weken zwanger en de eerste 3 maanden van je zwangerschap zijn dus achter de rug! Je hebt het eerste bezoek aan de verloskundige achter de rug en hopelijk heb je daar al het hartje van je baby gehoord. Waarschijnlijk heb je op de eerste echo ook al het hartje van je baby zien kloppen. En nu is het zover: je kunt de hele wereld vertellen dat je zwanger bent!

Wil je de ontwikkelingen van je baby het liefst iedere avond doornemen? Schrijf je dan onderaan in en ontvang het gratis zwangerschap-ebook. Print het uit en lees het 's avonds in bed nog eens lekker na.

Je baby bij 13 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Als je 13 weken in verwachting bent, weegt je baby ongeveer 28 gram, dat ongeveer evenveel als de placenta op dit moment. Je baby en placenta worden nu zo groot dat de baarmoeder boven het schaambeen uitkomt. Je verloskundige kan uitwendig de groei van je kind controleren door boven je schaambeen te drukken en zo te controleren hoe groot je baarmoeder is. De groei van de baarmoeder is een goede graadmeter voor de groei van je baby. Je verloskundige zal dit dan ook tijdens ieder bezoek controleren. Je baby ontwikkelt zich razend snel. Zo zijn deze week bijvoorbeeld al de tanden in aanzet gevormd!

Jijzelf bij 13 weken zwangerschap

Waarschijnlijk vind je het heerlijk dat je het fantastische nieuws dat je zwanger bent, kunt delen met de rest van de wereld. Misschien heb je het een klein groepje mensen die dicht bij je staan al verteld. Vanaf de tweede zwangerschap ben je daar vaak makkelijker in dan bij de eerste. Maar nu de eerste 3 maanden van je zwangerschap voorbij zijn, mag echt iedereen het weten. Je collega's, je hele familie, al je vrienden, je hoeft het voor niemand meer geheim te houden en dat is wel zo fijn. Nu de 13 weken zwanger zijn voorbij zijn, is dit ook het moment om echt te beginnen met het zoeken naar een geschikte naam voor je baby.Kijk daarvoor eens in onze uitgebreide kindernamen database.13 weken zwanger echoLicht je werkgever ook zo spoedig mogelijk in. Die kan dan tijdig vervanging regelen voor tijdens jouw zwangerschaps- en bevallingsverlof. Als je gebruik wilt maken van geregistreerde kinderopvang, is het echt het beste om dat nu ook direct te regelen. Op zeer veel plaatsen in Nederland zijn lange wachtlijsten vooral voor de populaire dagen dinsdag en donderdag. Als je je vroeg inschrijft, ben je in ieder geval een hoop aanstaande ouders voor en heb je dus meer kans in aanmerking te komen voor de dagen die jij wenst.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met regelchecklist! Je ontvangt het ebook direct na bevestiging direct in je mailbox. Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor:

"Nogmaals bedankt voor jullie e-book, ik vind het een erg handig exemplaar en heb er dus al veel handige weetjes uitgehaald".

Yvette (12 weken zwanger)

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)


Je kunt je nu ook met een gerust hart gaan orienteren op een babykamer. Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste trends ter inspiratie. Lees hier meer.

Zin om te winkelen voor je baby? Kijk eens bij onze 'Shop till you'll drop' winkeldatabase waar je alle handige online babywinkels op een rij vindt.

Ga naar de zwangerschapscalculator

Lees hier meer over de 20 weken echo

Ga verder naar 14 weken zwanger zijn

Ga terug naar 12 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 44312 keer