Print deze pagina

11 weken zwanger: 1e trimester zwangerschap bijna voorbij

Beoordeel dit item
(28 stemmen)

baby11wekenzwanger_eerstetrimester_zwangerschap.jpgJe bent nu 11 weken zwanger en gaat binnenkort voor de eerste keer naar de verloskundige of bent net geweest (meestal bij 10, 11 of 12 weken zwangerschap). Misschien heb je al wat mensen verteld dat je zwanger bent als je het hartje van je baby op de echo hebt zien kloppen. Misschien moet je nog even geduld hebben.

Het zijn in ieder geval spannende weken, nog 2 weken en dan is de magische 3 maanden grens voorbij. Realiseer je overigens dat in werkelijkheid deze grens natuurlijk niet zo hard is, er is dus geen enkele reden om het niet al een week eerder te vertellen als je dan je eerste echo hebt gehad en alles was in orde!

Je kunt je onderaan het artikel inschrijven voor het GRATIS Zwangerschaps-ebook. Je hebt dan het complete overzicht van de ontwikkelingen van je baby per week altijd bij de hand.

Je baby bij 11 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Je baby weegt als je 11 weken in verwachting bent ongeveer 7 gram. Zijn hoofd is in verhouding erg groot. Dit verandert in de loop der weken wanneer de baby groeit. Deze week ontwikkelt je baby irissen in zijn ogen en ontstaan er al vingernagels. De ogen bewegen richting de voorzijde van het hoofd. Maar staan in de 11de week van je zwangerschap nog wel ver uit elkaar. De oren bewegen zich van de nek naar de zijkant van het hoofd.

Jijzelf bij 11 weken zwangerschap

11 weken zwanger hand echoGedurende je zwangerschap is je stofwisseling ongeveer 10 tot 25% sneller dan normaal. Hierdoor worden ook je hartslag en je ademhaling sneller. Dat is nodig om voldoende zuurstof naar je baby te pompen en het koolzuurgas ook weer snel af te kunnen voeren. Je eet hierdoor iets meer dan normaal. Voor twee eten is echter niet nodig. Je hebt slechts 300 tot 500 calorie├źn per dag extra nodig. Belangrijker is het om voldoende te drinken, vooral water is erg gezond. 11 weken zwanger tweeling echoHeb je je eerste echo al achter de rug? Dan heb je al een blik kunnen werpen op je baby en het hartje kunnen horen. Rond de 10-11 weken is je kindje al mooi ontwikkeld. Rechts zie je een foto van een echo van een tweeling rond de 11 weken zwangerschap. Als je eenmaal hebt gezien dat het hartje van je baby klopt dan heb je misschien al zin om wat uitgebreider na te denken over een babynaam. Kijk dan eens in onze uitgebreide kindernamen database.


Wat wel en niet eten tijdens zwangerschap

Als je zwanger bent wil je natuurlijk alles doen om ervoor te zorgen dat je gezond blijft. Op het gebied van voeding zijn er een aantal zaken waarmee je goed rekening kunt houden. Als je zwanger bent, zijn sommige voedselinfecties zoals de listeria bacterie extra gevaarlijk. De listeria bacterie kan bijvoorbeeld in rauwmelkse kazen zitten. Hier lees je precies wat je wel en niet kun eten tijdens je zwangerschap.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Schrijf je hier in voor het gratis zwangerschaps-ebook van 30 pagina's met checklist van alles wat je moet regelen rondom je zwangerschap! Vele duizenden aanstaande moeders gingen je voor en lasen al het Zwangerschaps-ebook.

"Nogmaals bedankt voor jullie e-book, ik vind het een erg handig exemplaar en heb er dus al veel handige weetjes uitgehaald".

Yvette (12 weken zwanger)

"Het zwangerschapsboek is leuk om door te kijken. Interessant en leuke nuttige informatie tijdens de zwangerschap".

Bianca (19 weken zwanger)

Ga naar de zwangerschapscalculator

Lees hier de columns van zwangere vrouwen en jonge moeders

Ga terug naar 10 weken zwanger zijn

Ga verder naar 12 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 79336 keer