vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Zwangerschap: week tot week|10 weken zwanger: al als minimensje herkenbaar

10 weken zwanger: al als minimensje herkenbaar

Beoordeel dit item
(29 stemmen)

10 weken zwangerJe bent nu 10 weken zwanger. Je baby is al 4,5 centimeter lang en is al echt als mini-mensje herkenbaar. Bij één op de vijf vrouwen komt (licht) bloedverlies tijdens de eerste 16 weken van de zwangerschap voor. Wanneer je licht bloedverlies hebt en de lichte bloeding stopt vanzelf weer, dan is de zwangerschap hoogstwaarschijnlijk nog intact en hoef je je dus verder geen zorgen te maken. Dat is in ieder geval goed nieuws!

Je baby bij 10 weken zwangerschap

 

* Leuk om te lezen tijdens je zwangerschap!

Als je 10 weken in verwachting bent, is je baby al 4,5 centimeter lang. Het staartje van je babytje is inmiddels verdwenen. Je baby is nu echt als mini-mensje herkenbaar. Hij wordt ook geen embryo meer genoemd, maar foetus. Zijn hoofd is nog wel erg groot vergeleken met de rest van zijn lichaam. In een later stadium zal het lichaampje relatief sneller groeien waardoor de verhoudingen 'beter' gaan kloppen.

Jijzelf bij 10 weken zwangerschap

Wanneer je last hebt van licht bloedverlies en de bloeding stopt vanzelf weer, is er over het algemeen dus geen reden tot ongerustheid. Je kunt helaas niet met een zwangerschapstest controleren of je zwangerschap nog intact is. De zwangerschapshormonen blijven nog geruime tijd na het afstoten van het vruchtje in je bloed aanwezig en geven dus een positieve uitslag aan. Wel kan met een echo je zwangerschap worden gecontroleerd. Neem daarom als je je zorgen maakt, altijd contact op met je verloskundige. Neem in ieder geval altijd contact op met je verloskundige of huisarts als je veel bloed verliest of als er ook stolsels bij zitten, of als je bloed verliest in combinatie met hevige buikkrampen. Er is niets dat je kunt doen om een miskraam te voorkomen. Ongeveer 10% van de zwangerschappen eindigt de eerste 16 weken in een miskraam. Maak je hier niet constant ongerust over, maar het is helaas wel de realiteit. Het is de natuurlijke manier van het lichaam om ervoor te zorgen dat vruchtjes waarmee iets niet in orde is in een vroeg stadium worden afgestoten door het lichaam. Vaak is er ook geen duidelijke reden te vinden. Lees hier meer over de mogelijke oorzaken van licht bloedverlies tijdens de zwangerschap. Hier lees je meer over de symptomen van een miskraam. Misschien ben je erg misselijk, het is dan goed om dan niet te veel tegelijk te eten, maar meerdere kleine porties per dag. Lees hier meer tips tegen zwangerschapsmisselijkheid.


De eerste echo

10 weken zwanger echoRond de 10 weken is het tijd voor de eerste echo. Dat is voor alle zwangere vrouwen een enorm spannend moment. Is het hartje zichtbaar zijn, is alles goed? Als het meezit, kun je opgelucht ademhalen en het goede nieuws eindelijk met de rest van de wereld delen: "Hoera, ik ben zwanger!" Lees hier meer informatie over de eerste echo.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

“Ik vind het E-book echt top!!!”

Sandra (9 weken zwanger)

"Nogmaals bedankt voor jullie e-book, ik vind het een erg handig exemplaar en heb er dus al veel handige weetjes uitgehaald".

Yvette (12 weken zwanger)

Ga naar de zwangerschapscalculator

Lees hier meer over de 20 weken echo

Ga verder naar 11 weken zwanger zijn

Ga terug naar 9 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 73196 keer