Print deze pagina

1 week zwanger: ben je het wel of niet?

Beoordeel dit item
(10 stemmen)

1 week zwangerOfficieel is dit is de eerste week van je zwangerschap, maar eigenlijk ben je nog helemaal niet zwanger. De bevruchting heeft namelijk nog niet plaatsgevonden. Maar aangezien het voor iedere vrouw verschillend is wanneer de eisprong plaatsvindt, wordt er geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Bij de meeste vrouwen vindt de eisprong na ongeveer twee weken plaats en kan dan dus de bevruchting plaatsvinden. Deze eerste twee weken van je zwangerschap krijg je dus helemaal cadeau!Als je 1 week zwanger bent

Na de eisprong blijft een eicel maar 12 uur vruchtbaar, daarna sterft de eicel af. Het is dus van groot belang dat de zaadcellen al klaar liggen voor de bevruchting of er snel aankomen! Zodra er één zaadcel door de wand van de eicel naar binnen is gekomen, wordt de eierschaal hard en kunnen er geen andere zaadcellen meer naar binnen. Dan vindt de bevruchting plaats.

Net zwanger

Als je net zwanger bent of wilt worden, dan is het natuurlijk belangrijk dat je gezond leeft. Stop in ieder geval met roken en het drinken van alcohol, dit is zeer schadelijk voor het ongeboren kind. Natuurlijk is gezond eten ook belangrijk.
Mocht je nog geen foliumzuur slikken, begin daar dan zo snel mogelijk mee. Het slikken van foliumzuur tijdens de eerste 10 weken van je zwangerschap verkleint de kans dat je baby wordt geboren met een open ruggetje. Blijf in ieder geval de eerste 10 weken foliumzuur slikken.

Vraag hier GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' t.w.v. E27 aan!

Ga verder naar 2 weken zwanger zijn

Laat hieronder je reactie achter en kom in contact met zwangeren die net zo ver zijn als jij!

Aantal keren gelezen: 12493 keer