wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Miskraam|Zwangerschap en toch ongesteld?

Zwangerschap en toch ongesteld?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

zwanger_ongesteld.jpgZwanger en toch ongesteld zijn is niet mogelijk. Toch kan het soms lijken alsof je licht ongesteld bent en terwijl je weet dat je zwanger bent. Je bent dan bang dat je zwangerschap niet goed gaat. Wat vaak voorkomt is dat zwangere vrouwen in het begin wat (bruine) afscheiding of bloedverlies hebben. Meestal gaat het hierbij om een innestelingsbloeding. Dat is helemaal niet ernstig.

Wanneer je echt ongesteld bent en je hebt daarbij ook menstruatiepijn of ernstige buikpijn in combinatie met bloedverlies, dan is het natuurlijk aan te raden je huisarts of verloskundige te bezoeken. Dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand.

Soms hoor je dat er zwangere vrouwen zijn die toch gewoon ongesteld worden en daardoor pas laat doorhebben dat ze zwanger zijn. Een klein aantal vrouwen heeft inderdaad last van regelmatige lichte bloedingen tijdens de zwangerschap op dezelfde tijd dat ze normaal ongesteld zouden zijn. Medisch gezien is dit niet hetzelfde als ongesteld worden. Wanneer je ongesteld bent, laat het baarmoederslijm los en dit is niet mogelijk tijdens een zwangerschap zonder dat de zwangerschap eindigt. Af en toe een (lichte) bloeding is dus wel mogelijk.

Ga hier naar de zwangerschapskalender en lees over je zwangerschap per week.

Lees hier meer over de symptomen van een miskraam