zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Miskraam|Zwanger en toch menstruatie?

Zwanger en toch menstruatie?

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

zwanger_menstruatie.jpgZwanger en toch een menstruatie is niet mogelijk. Toch kan het soms lijken alsof je een lichte menstruatie hebt terwijl je weet dat je zwanger bent. Je bent dan bang dat je zwangerschap niet goed gaat. Wat vaak voorkomt is dat zwangere vrouwen in het begin wat (bruine) afscheiding of bloedverlies hebben. Meestal gaat het hierbij om een innestelingsbloeding. Dat is helemaal niet ernstig.

Wanneer je een echte menstruatie hebt en je hebt daarbij ook menstruatiepijn of ernstige buikpijn in combinatie met bloedverlies, dan is het natuurlijk aan te raden je huisarts of verloskundige te bezoeken. Dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand.

Soms hoor je dat er zwangere vrouwen zijn die toch gewoon hun menstruatie hebben en daardoor pas laat doorhebben dat ze zwanger zijn. Een klein aantal vrouwen heeft inderdaad last van regelmatige lichte bloedingen tijdens de zwangerschap op dezelfde tijd dat ze normaal hun menstruatie hebben. Medisch gezien is deze bloeding echter geen menstruatie. Wanneer je menstrueert, laat het baarmoederslijm los en dit is niet mogelijk tijdens een zwangerschap zonder dat de zwangerschap eindigt. Af en toe een (lichte) bloeding is dus wel mogelijk.

Lees hier meer over de symptomen van een miskraam