za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Miskraam
Een miskraam of niet?

Miskraam (5)

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

miskraam_curettage.jpgMiskramen in de eerste 3 maanden van de zwangerschap komen relatief vaak voor: bij tenminste één op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. Dit betekent dat in Nederland jaarlijks 20.000 vrouwen een miskraam meemaken. Naar schatting krijgt een kwart van alle vrouwen ooit met dit probleem te maken.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

zwanger_ongesteld.jpgZwanger en toch ongesteld zijn is niet mogelijk. Toch kan het soms lijken alsof je licht ongesteld bent en terwijl je weet dat je zwanger bent. Je bent dan bang dat je zwangerschap niet goed gaat. Wat vaak voorkomt is dat zwangere vrouwen in het begin wat (bruine) afscheiding of bloedverlies hebben. Meestal gaat het hierbij om een innestelingsbloeding. Dat is helemaal niet ernstig.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

zwanger_menstruatie.jpgZwanger en toch een menstruatie is niet mogelijk. Toch kan het soms lijken alsof je een lichte menstruatie hebt terwijl je weet dat je zwanger bent. Je bent dan bang dat je zwangerschap niet goed gaat. Wat vaak voorkomt is dat zwangere vrouwen in het begin wat (bruine) afscheiding of bloedverlies hebben. Meestal gaat het hierbij om een innestelingsbloeding. Dat is helemaal niet ernstig.

Beoordeel dit item
(56 stemmen)

symptomen_miskraam.jpgHier lees je meer over de symptomen van een miskraam en bij hoeveel weken zwangerschap dit relatief vaak voorkomt. Bij vragen ALTIJD contact opnemen met je verloskundige of huisarts. Onderaan kun je lezen waar je terecht kunt bij lotgenoten met je verhaal.

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

miskraam_curettage.jpgEen miskraam is heel naar om mee te maken. Soms kom je daarbij voor de keuze te staan of je een spontane miskraam afwacht of een curettage ondergaat. In dit artikel wordt antwoord gegeven op de vraag 'wat is een curettage' en de voor- en nadelen van het afwachten van een spontane miskraam en een curettage.