za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|handige weetjes|Je navel tijdens je zwangerschap

Je navel tijdens je zwangerschap

Beoordeel dit item
(24 stemmen)

zwangere_buik_navel.jpgJe buik groeit natuurlijk enorm tijdens je zwangerschap. Door de druk die er van binnenuit op je buikwand komt te staan, kan tijdens je zwangerschap je navel eruit ploppen. Soms voelt de navel pijnlijk aan tijdens de zwangerschap. Dit is normaal, maar kan wel vervelend zijn, zeker als de pijn heftig is.

Het moment waarop je navel eruit plopt is voor iedere zwangere vrouw verschillend. Bij de ene vrouw is dit al bij 23 weken zwangerschap en bij de andere past bij 35 weken zwangerschap. Er zijn ook vrouwen waarbij de navel er niet uitkomt maar zich eerder lijkt te verdiepen of platter lijkt te worden. Alles is dus mogelijk. Als je navel pijnlijk aanvoelt dan kan het helpen om het in te smeren met wat vaseline of een andere zalf bijvoorbeeld een bodylotion waarmee je ook je buik insmeert. Door de huid van je navel soepel te houden, heb je meestal minder last van het pijnlijke gevoel. Toch zijn er veel vrouwen waarbij het zeer doet als de baby tegen de navel aan schopt. Dit is als het ware een soort spierpijn.

Als je navel erge pijn doet, de pijn zich verergert bij hoesten of niezen of als er een duidelijke uitstulping bij je navel zit dan moet je in ieder geval naar de huisarts. De kans is dan aanwezig dat je een navelbreuk hebt.

Lees meer handige weetjes tijdens je zwangerschap.

Lees hier hoe je een zwangerschapsmasker kunt voorkomen

Lees hier wat je wel en niet kunt eten tijdens je zwangerschap