ma11122017

maandag 11 december 2017

Je bent hier:Home|Zwanger|handige weetjes|Gevaarlijk voedsel tijdens je zwangerschap

Gevaarlijk voedsel tijdens je zwangerschap

Beoordeel dit item
(1 Stem)
zwangere_buik1.jpgAls er iets is wat je niet kunt gebruiken tijdens je zwangerschap dan is het wel ziek zijn. Je wilt gezond leven en het beste voor je kindje. Het is daarom belangrijk gezond te eten. Een aantal voedingsmiddelen kun je tijdens je zwangerschap daarom beter laten staan, ze kunnen zelfs gevaarlijk zijn! Hieronder vind je een lijstje van 'gevaarlijk' voedsel tijdens je zwangerschap. Sommige voedselinfecties zijn namelijk extra gevaarlijk tijdens je zwangerschap.



Besmetting met schadelijke bacteriën in eten is te voorkomen door:

- Vlees uitsluitend te eten als het goed doorbakken of gestoofd is. Eet dus geen rosbief, filet Americain, salami, chorizo, tartaar of carpaccio.
- Groente altijd goed te wassen
- Te voorkomen dat rauwe voedingsmiddelen in contact komen met bereide gerechten
- Geen rauwmelkse zachte kaas te eten (zie artikel over rauwmelkse kaas)
-
Geen voorverpakte gerookte vis, zoals gerookte zalm, te eten vanwege de kans op listeria besmetting.

Lees hier nog wat extra tips over wat je wel en niet kunt eten tijdens je zwangerschap.

Lees meer
handige weetjes tijdens je zwangerschap.

Lees hier hoe je een zwangerschapsmasker kunt voorkomen

Lees hier of het verstandig is een kattenbak te verschonen tijdens je zwangerschap

Lees hier wanneer je buik zichtbaar wordt tijdens je zwangerschap