do22022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|handige weetjes
Handige weetjes over zwanger zijn

handige weetjes (8)

Beoordeel dit item
(109 stemmen)
wanneer zwangere buik zichtbaarVanaf wanneer krijg je een zichtbare buik als je zwanger bent, vraag je je misschien af nu je zwanger bent. Hierop is eigenlijk geen duidelijk antwoord te geven omdat dit zo enorm verschilt per persoon. De ene ziet al verschil bij 6 weken zwangerschap, doordat er al een klein bolletje onder de navel verschijnt. Dit is echter nog niet de baarmoeder die groter wordt, maar zijn je darmen onder invloed van hormonen en dit wat plaats moeten maken. Bij de andere zwangere is pas bij 3 maanden zwangerschap voor het eerst iets zichtbaar aan de buik. Het ligt is onder andere aan je lichaamsbouw en is gewoon genetisch bepaald. Natuurlijk maakt het ook uit hoeveel je aankomt vanaf het begin. Veel vrouwen vinden al voor de 3 maanden broeken minder comfortabel bij de buik voelen wanneer ze zitten. Zeker wanneer je de eerste keer zwanger bent, dan is de kans aanwezig dat je pas vanaf 18 weken duidelijk aan je buik kunt zien dat je zwanger bent. Verwacht dan dus voorlopig nog geen verbaasde blikken op straat of op je werk. Het is gewoon echt nog niet zichtbaar.

Met volgende zwangerschap is je buik eerder zichtbaar

Meestal is dit met een volgende zwangerschap anders. Je buikspieren zijn dan al wat opgerekt door de eerste zwangerschap(pen) en daardoor is je zwangerschap veel eerder zichtbaar aan je buik. Maar dan ook echt veel eerder! Ineens krijg je met 4 maanden opmerkingen die je bij je eerste zwangerschap pas bij 6 maanden kreeg. Geniet er gewoon van, het is allemaal volkomen normaal! Net zoals de gewichtstoename tijdens je zwangerschap enorm kan variëren, kan dat dus ook met buikomvang het geval zijn.

Lees hier hoe je een zwangerschapsmasker kunt voorkomen

Lees hier wat je wel en niet kunt eten tijdens je zwangerschap

Lees hier of het verstandig is een kattenbak te verschonen tijdens je zwangerschap

Ga hier aar de zwangerschapskalender.

Beoordeel dit item
(12 stemmen)

zwangerschap_rugpijn.jpgNiets kan de pret van je zwangerschap zo bederven als zwangerschapsmisselijkheid, vooral als die de hele dag duurt en je constant moet overgeven! Ongeveer driekwart van de vrouwen heeft de eerste 3 tot 4 maanden last van zwangerschapsmisselijkheid. Het is niet zeker waardoor deze zwangerschapsmisselijkheid ontstaat. Waarschijnlijk wordt de misselijkheid in het begin van de zwangerschap veroorzaakt door het hormoon hCG, dat door het lichaam in de eerste weken van de zwangerschap in grote hoeveelheden wordt aangemaakt.

Beoordeel dit item
(10 stemmen)

symptomen zwangerschapAls je zwanger bent, wil je dat graag zo snel mogelijk weten. Het is bovendien zinvol om de symptomen van een zwangerschap te herkennen zodat je de juiste maatregelen kunt nemen, zoals direct beginnen met foliumzuur slikken als je dat nog niet deed en natuurlijk per direct stoppen met roken en alcohol drinken. Verder is gewoon gezond eten en drinken voldoende.

Hier volgt een opsomming van symptomen bij zwangerschap die je al zeer vroeg in je zwangerschap kunt opmerken, echter niet iedereen heeft evenveel van deze zwangerschapssymtomen.

 

Beoordeel dit item
(24 stemmen)

zwangere_buik_navel.jpgJe buik groeit natuurlijk enorm tijdens je zwangerschap. Door de druk die er van binnenuit op je buikwand komt te staan, kan tijdens je zwangerschap je navel eruit ploppen. Soms voelt de navel pijnlijk aan tijdens de zwangerschap. Dit is normaal, maar kan wel vervelend zijn, zeker als de pijn heftig is.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

zwangerschapsmasker.jpgTijdens je zwangerschap verandert je hormoonhuishouding en hierdoor verandert ook de hoeveelheid pigment in je huid. Je kunt daardoor je tijdens je zwangerschap pigment vlekken in je gezicht en nek krijgen. Het komt vooral voor tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap. Niet iedereen is er gevoelig voor. Helaas weet je dit niet vooraf en dus is het oppassen geblazen met de zon, anders kom je na een dagje strand ineens tot de onaangename verrassing dat je gezicht vol met pigmentvlekken zit.

Lees hier het complete artikel over wat je kunt doen tegen een zwangerschapsmasker.

Lees meer handige weetjes tijdens je zwangerschap.

Lees hier hoe je een zwangerschapsmasker kunt voorkomen

Lees hier wat je wel en niet kunt eten tijdens je zwangerschap

Lees hier of het verstandig is een kattenbak te verschonen tijdens je zwangerschap