do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|gezondheid|Mexicaanse griep gevaarlijk bij een zwangerschap?

Mexicaanse griep gevaarlijk bij een zwangerschap?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

mexicaanse_griep_zwangerschap.jpgAls je zwanger bent, maak je je misschien zorgen over de mexicaanse griep en in hoeverre die gevaarlijk is voor je ongeboren kind. Op griep.blog.nl staat hierover het volgende vermeldt: 

- Er is weinig informatie over de effecten van de Mexicaanse griep bij zwangere vrouwen. Andere griepvirussen geven geen verhoogde kans op aangeboren afwijkingen. Er is nu geen aanleiding om aan te nemen dat dit anders is met de Mexicaanse griep.

- Een zwangere vrouw heeft niet meer kans om besmet te raken. Wel heeft zij een iets grotere kans op complicaties, zoals longontsteking. Dat geldt zowel voor de gewone wintergriep als voor de Mexicaanse griep.

- Er zijn aanwijzingen dat een zwangere vrouw in vergelijking met andere mensen een grotere kans hebben op een ernstig verloop van influenza. Dat geldt mogelijk ook voor de Mexicaanse griep. Het is daarom belangrijk bij griepverschijnselen direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Deze beslist dan of het verstandig is een virusremmer te gaan gebruiken.

- Aangeraden wordt om medicijngebruik tijdens de zwangerschap dus ook antiviraal medicijnen, altijd te bespreken met de behandelend arts.

Als je zwanger bent, is het advies om zoveel mogelijk uit de buurt te blijven van mensen die ziek zijn. Denk je dat je misschien de Mexicaanse griep hebt, neem dan altijd contact op met je huisarts of je verloskundige.

Lees hier meer gezondheidstips voor tijdens je zwangerschap

Ga hier naar zwangerschap algemeen