vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|gezondheid|Kans op miskraam groter door eten in blik of opgewarmd eten

Kans op miskraam groter door eten in blik of opgewarmd eten Speciaal

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
kans op miskraam bisfenol bpaZwangere vrouwen kunnen beter geen eten uit blik en voedsel dat is opgewarmd in plastic nuttigen. Uit onderzoek is gebleken dat dit de kans op een miskraam verhoogd.

 Bisfenol A (BPA)

De stof bisfenol A (BPA) wordt gebruikt in plastic verpakkingen en kan tijdens het verpakkingsproces in het eten terechtkomen. De stof komt bijvoorbeeld ook voor in kassabonnetjes, waardoor het bijna niet mogelijk is om niet in aanraking te komen met de stof.

De chemicaliën komen door het opwarmen en het inblikken in het systeem van de zwangere vrouwen terecht en hierdoor neemt de kans op een miskraam met 80 procent toe.

Ook mannen moeten oppassen met Bisfenol (BPA)

Ook mannen die met een vrouw proberen een kind te krijgen zouden moeten oppassen, omdat het ook een negatief effect op hun vruchtbaarheid kan hebben. Vermijd verder ook het drinken uit flesjes die in de zon hebben gestaan.
Het onderzoek door de universiteit van Stanford werd uitgevoerd onder 114 zwangeren die al een geschiedenis van vruchtbaarheidsproblemen of miskramen hadden.

De vrouwen die hoge concentraties BPA in hun bloed hadden, hadden 80 procent meer kans op een miskraam dan de vrouwen bij wie lage concentraties werden gemeten. Bij 68 van de onderzochte vrouwen eindigde de zwangerschap in een miskraam.

Bron: Nu.nl

Download hier je gratis Zwangerschaps-ebook

Gebruik geen paracetamol tijdens je zwangerschap

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan

Tips om een zwangerschapsmasker te voorkomen

Wat wel en niet eten tijdens je zwangerschap

Voorkom rugpijn tijdens je zwangerschap

Stekende pijn in buik vaak bandenpijn