do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|gezondheid|Gezond leven in begin zwangerschap blijkt nog belangrijker

Gezond leven in begin zwangerschap blijkt nog belangrijker

Beoordeel dit item
(1 Stem)
gezond leven begin zwangerschapGezond leven in begin van je zwangerschap blijkt nog belangrijker dan al werd gedacht! Vrouwen zouden om die reden al rond de conceptie en in het begin van de zwangerschap veel bewuster gezond moeten leven en daarover ook goede voorlichting krijgen. Deze conclusies worden getrokken naar aanleiding van een grootschalig onderzoek onder 10.000 Rotterdamse kinderen die zijn geboren tussen 2002 en 2006 waarin groei, ontwikkeling en gezondheid worden onderzocht. Zij zijn al vanaf de vroege zwangerschap gevolgd. 


Op dit moment komen zwangere vrouwen aan het einde van het eerste trimester van de zwangerschap voor de eerste controle bij de verloskundige, dat zou dus veel vroeger moeten. Want als gezond leven in de vroege zwangerschap veel belangrijker is dan we al dachten dan moeten vruchtbare vrouwen hierover goed worden voorgelicht. Als het kind in de eerste fase van de zwangerschap niet goed groeit, heeft dat gevolgen voor de gezondheid van het kind op latere leeftijd.

Kinderen met groeivertraging aan het begin van de zwangerschap, hebben later een grotere kans op overgewicht. Ook is de kans groter dat ze op latere leeftijd hart- en vaatziekten krijgen. Het was al langer bekend dat ongezond leven in het begin van de zwangerschap kan leiden tot complicaties bij de geboorte van kinderen.

Onder gezond leven in het begin van de zwangerschap bestaat in ieder geval uit: foliumzuur slikken, niet roken en geen alcohol drinken.

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan

Tips om een zwangerschapsmasker te voorkomen

Wat wel en niet eten tijdens je zwangerschap

Voorkom rugpijn tijdens je zwangerschap

Stekende pijn in buik vaak bandenpijn

Toxoplasmose tijdens zwangerschap voorkomen

Kun je brie, feta en geitenkaas tijdens je zwangerschap eten?