vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|gezondheid|Gebruik geen paracetamol tijdens je zwangerschap

Gebruik geen paracetamol tijdens je zwangerschap

Beoordeel dit item
(29 stemmen)
geen paracetamol zwangerschapIn tegenstelling tot wat over het algemeen gedacht werd, namelijk dat paracetamol niet zo veel kwaad kon. Blijkt nu uit onderzoek door het Erasmus Medisch Centrum dat zwangere vrouwen beter geen paracetamol kunnen slikken.


Door het regelmatig innemen van paracetamol lopen zwangere vrouwen een verhoogd risico op het krijgen van jongetjes met niet ingedaalde zaadballetjes, vermeldt de krant. Het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum onderzocht tijdens dit onderzoek 10.000 kinderen die tussen 2002 en 2006 zijn geboren.

De onderzoekers willen op termijn bekijken of het slikken van paracetamol ook leidt tot geslachtsafwijkingen bij meisjes. Bij jongetjes heeft de ontwikkeling van geslachtsorganen plaats vóór de geboorte. Bij meisjes zie je problemen pas als zij ongesteld worden, aldus het AD.

Hoewel het gaat om een eerste verkennend onderzoek en je dus niet direct ongerust hoeft te worden als je zwanger bent en de afgelopen tijd paracetamol hebt geslikt. Geeft dit onderzoek wel weer aan dat wanneer je zwanger bent, je zelfs met paracetamol zeer terughoudend moet zijn. Overleg altijd met je huisarts en bedenk altijd of het echt noodzakelijk is.

Bron: Volkskrant.nl

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvanTips om een zwangerschapsmasker te voorkomen

Wat wel en niet eten tijdens je zwangerschap

Voorkom rugpijn tijdens je zwangerschap

Stekende pijn in buik vaak bandenpijn

Toxoplasmose tijdens zwangerschap voorkomen

Kun je brie, feta en geitenkaas tijdens je zwangerschap eten?