wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Echo|Pretecho

Pretecho

Beoordeel dit item
(11 stemmen)

pretecho.jpg

Een pretecho is een echo zonder medische indicatie. Bij een 2D echo zie je je baby in zwart-wit beelden terwijl je bij een 3D echo en 4D echo het uiterlijk van je baby met diepte kunt bekijken.

Echoapparatuur zendt ultrageluidsgolven uit die door de organen in de buik worden teruggekaatst. De teruggekaatste golven worden omgezet in beelden waardoor je baby zichtbaar wordt.

Voor welke soort pretecho kies je?

2D echo

Bij een 2D pretecho (D = dimensie) zie je je baby in zwart-wit beelden. Je ziet hierbij steeds dus een doorsnede die van de baby wordt gemaakt. Er wordt geprobeerd een zo mooi mogelijke afbeelding van je baby te krijgen, die vervolgens wordt afgedrukt. Hoewel 3D en 4D pretecho's een mooi beeld geven van het uiterlijk van je baby, blijft de 2D echo de techniek bij uitstek om in je baby te kijken. Je bekijkt daarmee de wervels, ribben en de inwendige organen en je ziet het hartje kloppen. De mooiste 2D echo's worden gemaakt tussen de 19 en 26 weken zwangerschap.

3D echo en 4D echo

Bij een 3D pretecho krijg je bewegende 2D en 3D-beelden te zien, waarbij de 3D-beelden in kleur zijn. Ook hiervan kunnen mooie foto's worden afgedrukt in kleur. Het kenmerkende van de 3D pretecho is dat je hierop diepte ziet. Soms kun je zelfs al zien of je baby op papa of mama gaat lijken. Vooral in het 3e trimester van de zwangerschap is de gezichtsuitdrukking van je ongeboren baby vaak duidelijk zichtbaar.  Terwijl je vanaf ongeveer 20 weken al mooie beelden in 3D kunt zien, ondanks het feit dat je baby dan nog heel klein is. Bij de 4D pretecho is de tijd en beweging de vierde dimensie. Deze 4D echo's wordt ook wel live 3D echo's genoemd.kindernamen gids en zwangerschaps ebook

Wanneer kun je wat zien op de pretecho 's

  • Op een echo vanaf 12 weken zie je al een compleet “minimensje” (van kruin tot stuit ongeveer 7 cm). Je baby is meestal erg bewegelijk en zo'n kleine wildebras in je buik waaraan nog niets is te zien is meestal wel verrassend.
  • Op een echo vanaf 16-17 weken kun je bijvoorbeeld zien of het kindje al drinkt en of er een plasje in de blaas zit. Je baby is dan ongeveer 16 tot 18 cm lang.
  • Op een echo vanaf 18 weken is meestal te zien of het een jongen of een meisje is. Soms is de ligging van je baby niet ideaal en is het gewoon niet duidelijk. Je mag bij de meeste echobureaus dan nog een keer gratis terugkomen om alsnog te kijken of het geslacht van je baby zichtbaar is.
  • Vanaf 25 weken gaat je baby onderhuids vet aanmaken en begint al bolle wangetjes te krijgen. Vanaf nu zijn de 3D pretecho's erg mooi.
  • Tot ongeveer 33-34 weken zwangerschap kun je vaak nog detailbeelden van het gezichtje maken. Als je baby eenmaal is ingedaald, wordt dat een stuk lastiger.

Lees hier meer over de 20 weken echo

Lees hier meer over de 10 weken echo

Lees hier meer over de inwendige echo

Vraag GRATIS de ebooks 'Je complete Zwangerschap in 42 weken' en de 'Complete Kindernamengids met bijna 20.000 kindernamen' aan! Ga hier naar de gratis ebooks 

Lees hier hoe je baby groeit bij:
- 18 weken zwangerschap
- 19 weken zwangerschap
- 20 weken zwangerschap

- 21 weken zwangerschap
- 22 weken zwangerschap
- 23 weken zwangerschap
-24 weken zwangerschap

Hieronder kun je je verhalen over pretecho's kwijt!