vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Borstvoeding en werk
Borstvoeding en werk

Borstvoeding en werk (4)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

kolven_op_het_werk_praktijkverhalen.jpgStraks is het zo ver: kolven op het werk. Je wilt je graag voorbereiden en weten wat je te wachten staat. Daarom volgen hier een aantal praktijkverhalen van vrouwen die op het werk hebben gekolfd, echter niet met de bedoeling representatief te zijn. Meestal wordt het kolven van borstvoeding goed geregeld tussen werkneemster en werkgever, zoals de wet ook voorschrijft. Soms blijkt het echter in de praktijk lastig te regelen. Hier lees je een aantal verschillende praktijksituaties die vrouwen echt hebben meegemaakt. Soms in positieve zin, soms wat minder positief. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Bereidt je gewoon goed voor op de rechten die je hebt als kolvende vrouw!

Beoordeel dit item
(1 Stem)

alle borstkolven.jpgAls je zwanger bent en van plan bent om borstvoeding te gaan geven en dit te combineren met werk, dan is het goed om je hierop goed voor te bereiden. Je ontkomt er dan niet aan om, wanneer je weer aan het werk gaat, moedermelk af te kolven. Hoe werkt dit en wat zijn handige tips om het makkelijker te maken en zo de slaagkans te vergroten? Maar ook welk kolfapparaat kun je het beste kiezen? Kies je een elektrisch kolfapparaat, van Avent, Medela of Ameda? Hier volgt een overzicht van tips uit de praktijk.

 

Beoordeel dit item
(1 Stem)

zwangere buikWanneer je na je kraamverlof weer aan het werk gaat, kun je gewoon borstvoeding blijven geven. Je werkgever is namelijk wettelijk verplicht om jou tijd en ruimte te geven voor het geven van borstvoeding of voor het afkolven van de moedermelk. 

Beoordeel dit item
(1 Stem)

borstvoedingsrichtlijnenWanneer je van plan bent om borstvoeding te gaan geven, is het handig te letten op de borstvoedingsrichtlijnen van je verloskundige, ziekenhuis en kraamzorginstelling. Juist wanneer de instelling er (nog) niet aan voldoet is het goed om je wens om borstvoeding te geven vooraf duidelijk kenbaar te maken. Geef aan dat er geen speen of bijvoeding gegeven mag worden!