do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Bevalling|Verschil tussen voorweeën of echte weeën

Verschil tussen voorweeën of echte weeën

Beoordeel dit item
(20 stemmen)

verschil tussen voorweeen en echte weeenAls je zo rond de uitgerekende datum last krijgt van heftige buikkrampen, denk je natuurlijk al snel aan weeën. Echter, helaas leiden niet alle weeën direct tot het begin van je bevalling. Er zijn ook nog zogenaamde voorweeën, nepweeën dus eigenlijk. Ze voelen als weeën, maar deze weeën zetten niet de bevalling in. Eigenlijk heb je voorweeën dus voor niets. Met name bij een tweede of volgende zwangerschap kun je last van voorweeën hebben. Wanneer je regelmatig voorweeën hebt kan dat heel vervelend zijn, vooral als ze 's nachts optreden. Voorweeën komen meestal onregelmatig, maar soms komen de voorweeën toch met enige regelmaat en kun je echt denken dat je bevalling eindelijk is begonnen.


Verschil voorweeën en echte weeën

Het verschil met de echte weeën zit in het feit dat voorweeën niet erger worden en korter duren dan echte weeën. Een voorwee duurt zo'n 30 tot 40 seconden, terwijl echte weeën minimaal 1 minuut duren. Ook worden de voorweeën niet pijnlijker, terwijl echte weeën steeds meer pijn doen. Voorweeën krijg je meestal 's avonds of 's nachts. Voorweeën geven bij een eerste kindje geen ontsluiting, bij een volgende kindje kunnen ze wel zorgen voor een paar centimeter ontsluiting zonder dat de bevalling echt is begonnen. Voorweeën zorgen er wel voor dat het hoofdje dieper indaalt en dat de baarmoedermond weker wordt. Een kruik met warm water tegen je buik kan helpen je baarmoeder te ontspannen.

Hoe weet je nu of je echte weeën of voorweeën hebt? Let goed op het verloop van je (voor)weeën. Als deze steeds pijnlijker worden en je niet meer kunt praten terwijl je een wee hebt en als je tussen de weeën door heel erg moet bijkomen, dan heb je echte weeën. Sommige vrouwen hebben echter ook echte weeën waarbij ze tussendoor snel zijn bijgekomen, let dan vooral goed op het regelmatige verloop. En bel direct de verloskundige als je weeën verlopen volgens het patroon dat je met je verloskundige hebt afgesproken. Twijfel je of voelt het niet goed? Dan kun je natuurlijk altijd je verloskundige bellen.

Lees hier meer over symptomen begin bevalling

Lees hier meer over je bevalling en weeën opwekken

Lees hier het handige overzicht van verschillende borstkolven, zodat je weet welke je straks het beste kunt kiezen.

Is het mogelijk om actief te oefenen voor je bevalling. Ja, dat blijkt mogelijk, je traint dan ook direct je bekkenbodemspieren! Lees hier meer.

Gerelateerde items (op tag)

Meer in deze categorie: « Symptomen begin bevalling