vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Bevalling
Alles over je bevalling

Bevalling (5)

Beoordeel dit item
(22 stemmen)

bekkenbodemspieren_oefeningen.jpgVeel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap of na de bevalling last van urineverlies ofwel incontinentie. Wanneer je na de bevalling last hebt van urineverlies dan komt dit doordat de bekkenbodemspier tijdens bevalling flink is uitgerekt en daardoor urine lekt. Over het algemeen wordt dit na verloop van tijd wel minder, maar het is zeer gewenst dat je hiervoor oefeningen doet die je bekkenbodemspieren trainen zodat deze versterken.

 

Beoordeel dit item
(20 stemmen)

verschil tussen voorweeen en echte weeenAls je zo rond de uitgerekende datum last krijgt van heftige buikkrampen, denk je natuurlijk al snel aan weeën. Echter, helaas leiden niet alle weeën direct tot het begin van je bevalling. Er zijn ook nog zogenaamde voorweeën, nepweeën dus eigenlijk. Ze voelen als weeën, maar deze weeën zetten niet de bevalling in. Eigenlijk heb je voorweeën dus voor niets. Met name bij een tweede of volgende zwangerschap kun je last van voorweeën hebben. Wanneer je regelmatig voorweeën hebt kan dat heel vervelend zijn, vooral als ze 's nachts optreden. Voorweeën komen meestal onregelmatig, maar soms komen de voorweeën toch met enige regelmaat en kun je echt denken dat je bevalling eindelijk is begonnen.

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

 epi-no.jpgDe zin en onzin van Epi-no: Verloskundigen aan het woord.

Zwangere vrouwen zijn voor (gedegen) voorlichting over hun bevalling aangewezen op wat hun verloskundige weet, leest, ervaart en kent. Helemaal als het gaat over hulpmiddelen zoals de geboortetrainer Epi-no. Want hiervan heeft nog lang niet iedere verloskundige in Nederland gehoord. De hoogste tijd om te praten met verloskundigen die wel ervaring met de geboortetrainer hebben. Zij vertellen meer over Epi-no in hun praktijk.

Beoordeel dit item
(24 stemmen)

bevalling_weeën_opwekkenHet opwekken van een bevalling door het opwekken van de weeën gebeurt altijd in het ziekenhuis. Uitgangspunt voor het opwekken van een bevalling is altijd dat de omstandigheden buiten de baarmoeder beter zijn dan in de baarmoeder. Veel voorkomende redenen voor het opwekken van een bevalling zijn: een groeivertraging bij het kind, een steeds slechter functionerende placenta, langdurig gebroken vliezen en natuurlijk het over tijd zijn van de baby.

Beoordeel dit item
(21 stemmen)

symptomen_begin_bevalling.jpgAls je tegen het einde van je zwangerschap loopt, ben je alert op ieder symptoom van je lichaam dat aangeeft dat je bevalling begint. Het is daarom handig als je goed weet wat deze symptomen zijn zodat je een goed idee hebt wanneer het daadwerkelijk zo ver is en je tot die tijd ook geen onnodige zorgen maakt.