ma19022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger|Babyuitzet en kosten|Babykamers: trends, ideeen en inrichting

Babykamers: trends, ideeen en inrichting

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

inrichting_babykamer_wit.jpgBen je op zoek naar een babykamer? En wil je weten wat de trends van dit moment zijn of wat ideeen opdoen voor de inrichting? Hier vind je verder wat handige zaken om op te letten als je een babykamer koopt?

 

Trends voor de inrichting van de babykamer: wit in alle gradaties

De trend voor de inrichting van de babykamer op dit moment is duidelijk wit. Of het nu echt wit is, hoogglans wit, whitewash of gebroken wit. Het wit zie je in alle gradaties terug. De voordelen voor de kleur wit voor je babykamer zijn duidelijk:

  • een witte babykamer kun je makkelijk combineren met alle accessoires
  • een witte babykamer is tijdloos
  • een witte babykamers past in een romantisch interieur
  • een witte babykamer past in een modern interieur
  • een witte babykamer is leuk voor jongens en voor meisjes
  • een witte babykamer is licht en ruimtelijk

Vaak zullen aankomende ouders in eerste instantie op de kleur letten. Daarna valt meteen het design op. Wil je een romantische babykamer? Wil je een moderne babykamer? Of liever iets neutraals? Dit is helemaal een kwestie van smaak. Als je meer dan één kind zou willen en je weet toevallig al wat het geslacht is van het kindje in je buik, dan is het goed om wel rekening te houden met het feit dat je de volgende keer wellicht een kindje van een ander geslacht krijgt. Een babykamer die wit is met een zeer romantisch design vind je misschien voor een meisje wel leuk, maar vind je dit voor een jongentje ook geslaagd? Gelukkig zijn er heel veel leuke babykamers in wit te koop die vrij neutraal zijn. Je kunt ze met accessoires leuk aankleden voor een jongen, een meisje of bijvoorbeeld met ecru,lichtgrijs, oranje of limegroen het neutraal houden omdat je nog niet weet van welk geslacht je baby is.

Babykamer wit met hout (of wit met grijs)

Leuk is het ook om je witte babykamer te combineren met een houtkleur of wellicht zelf met een grijskleurtje. Het maakt het geheel net wat anders. Je kunt precies kiezen voor de houtsoort die past bij jullie inrichting, want je hebt deze van beuken, tot eiken en mahonie. Helemaal van deze tijd is om wit te combineren met grijs.

inrichting_babykamer_grijs.jpgBabykamer grijs

Durf je het wel iets gewaagder dan kun je nog kiezen voor een babykamer in grijs. Een grijze babykamer kun je ook prima voor zowel een meisje als voor een jongen gebruiken. Door een aankleding in wit of lichtgrijs, krijgen deze babykamers iets stoers en stijlvols over zich.

Wat zijn andere aandachtspunten voor de babykamer?

Allereerst moet je natuurlijk bepalen hoeveel ruimte je hebt? Wil je een complete babykamer met een ledikantje, commode en linnenkast? Let dan vooral ook op de maat van de linnenkast. Past het allemaal goed in de babykamer? De meeste ouders kiezen voor een commode met grote lades. Deze zijn veel handiger in gebruik dan kastdeurtjes. Wil je dat je baby recht voor je ligt tijdens het verschonen? Zorg er dan voor dat er een uitklapstuk zit aan de achterzijde van de commode. Het gevolg hiervan is wel dat de commode niet tegen de wand van de muur aan staat.

babykamer_goedkoop.jpg

Bij de commodes met deze mogelijkheid kun je er meestal ook zelf voor kiezen om dit niet te gebruiken. Soms maakt de babykamer onderdeel uit van een systeem waarbij aansluitend op het design van de babykamer ook een peuterbed los gekocht kan worden. Soms wordt het babybedje omgebouwd tot peuterbed. Maar deze mogelijkheid zie je maar weinig en is ook niet altijd even fraai.

Het is handig om de babykamer op tijd klaar te hebben. Ten eerste weet je nooit precies wanneer de baby geboren wordt en ten tweede weet je ook niet hoe je jezelf voelt aan het einde van je zwangerschap. De meeste zwangere vrouwen voelen zich het beste in het tweede trimester van hun zwangerschap. Omdat de meeste babykamer een levertijd kennen die behoorlijk kan oplopen, is het handig om op tijd te beginnen met orienteren en de babykamer op tijd te bestellen. Bij Kadocus-babykamers vind je de beste online aanbiedingen voor babykamers. De kortingen kunnen hier oplopen tot meer dan 50% en met meer dan 30 babykamers is het assortiment bijzonder compleet. De babykamer op de foto hiernaast is bijvoorbeeld al verkrijgbaar voor E299.

Lees hier meer over trendy kinderstoelen.

Kijk hier voor de beste kinderwagen aanbiedingen.

Lees hier de complete lijst van wat je wel en niet kunt eten tijdens je zwangerschap

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan

Tips om een zwangerschapsmasker te voorkomen

Gezond eten tijdens je zwangerschap

Voorkom rugpijn tijdens je zwangerschap

Stekende pijn in buik vaak bandenpijn

Ga hier naar zwangerschap algemeen