ma19022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger
Lees alles over zwanger zijn

Zwanger (113)

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

ovulatietest.jpgAls je graag zwanger wilt worden dan is het handig als je je vruchtbare dagen kunt berekenen. Een regelmatige menstruatiecyclus duurt over het algemeen 4 weken, ofwel 28 dagen, maar kan uiteenlopen van 21 dagen tot drie maanden. De cyclus begint op de dag dat je ongesteld wordt. De menstruatiecyclus duurt tot de eerste dag van de volgende menstruatie en verloopt in twee fasen. De eerste fase is de periode voor de eisprong die bij een regelmatige cyclus van 28 dagen op dag 14 is. De tweede fase is de periode van na de eisprong.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

 

kattenbak_verschonen_zwanger.jpgTijdens je zwangerschap moet je oppassen met het verschonen van de kattenbak, je loopt anders het risico toxoplasmose op te lopen dat gevaarlijk is voor het ongeboren kind. Toxoplasmose is een ziekte die veroorzaakt wordt door een kleine, eencellige parasiet, Toxoplasma gondii. Deze paraciet komt met name voor in de uitwerpselen van katten en in vlees van varkens, geiten en schapen.

Beoordeel dit item
(38 stemmen)

brie_feta_geitenkaas_zwangerschap.jpgIn rauwmelkse zachte kazen kan de Listeria bacterie voorkomen. Deze bacterie is gevaarlijk voor je als je zwanger bent. Besmetting kan leiden tot een miskraam of een doodgeboren kind. De Listeria bacterie komt regelmatig voor in verse melk en kan overleven in rauwmelkse zachte kaas.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

zwanger_ongesteld.jpgZwanger en toch ongesteld zijn is niet mogelijk. Toch kan het soms lijken alsof je licht ongesteld bent en terwijl je weet dat je zwanger bent. Je bent dan bang dat je zwangerschap niet goed gaat. Wat vaak voorkomt is dat zwangere vrouwen in het begin wat (bruine) afscheiding of bloedverlies hebben. Meestal gaat het hierbij om een innestelingsbloeding. Dat is helemaal niet ernstig.

Beoordeel dit item
(9 stemmen)

rugpijn_zwangerschap.jpgGedurende de zwangerschap heeft driekwart van de zwangere vrouwen last van enige vorm van rugpijn, maar vooral van lage rugpijn. Op het moment dat je lichaam zich aanpast aan je veranderende gewicht wordt het gevoeliger voor lage rugpijn en pijn in je benen omdat je spieren en gewrichten onder extra druk komen te staan. Lees hier hoe je rugpijn en pijn in je benen tijdens je zwangerschap kunt voorkomen.