zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger
Lees alles over zwanger zijn

Zwanger (113)

2 weken zwangerOfficieel ben je nu 2 weken zwanger. Het eitje is in deze tweede week van je zwangerschap aan het rijpen. Eigenlijk ben je nog helemaal niet zwanger, want er heeft nog geen bevruchting plaatsgevonden. Pas aan het einde van deze week vindt bij de meeste vrouwen de eisprong plaats en daarna kan de bevruchting plaatsvinden. Omdat het moment van de eisprong bij iedere vrouwen verschillend is, wordt er echter gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Je krijgt deze eerste twee weken dus helemaal cadeau!

1 week zwangerOfficieel is dit is de eerste week van je zwangerschap, maar eigenlijk ben je nog helemaal niet zwanger. De bevruchting heeft namelijk nog niet plaatsgevonden. Maar aangezien het voor iedere vrouw verschillend is wanneer de eisprong plaatsvindt, wordt er geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Bij de meeste vrouwen vindt de eisprong na ongeveer twee weken plaats en kan dan dus de bevruchting plaatsvinden. Deze eerste twee weken van je zwangerschap krijg je dus helemaal cadeau!

Beoordeel dit item
(12 stemmen)

zwangerschap_rugpijn.jpgNiets kan de pret van je zwangerschap zo bederven als zwangerschapsmisselijkheid, vooral als die de hele dag duurt en je constant moet overgeven! Ongeveer driekwart van de vrouwen heeft de eerste 3 tot 4 maanden last van zwangerschapsmisselijkheid. Het is niet zeker waardoor deze zwangerschapsmisselijkheid ontstaat. Waarschijnlijk wordt de misselijkheid in het begin van de zwangerschap veroorzaakt door het hormoon hCG, dat door het lichaam in de eerste weken van de zwangerschap in grote hoeveelheden wordt aangemaakt.

Beoordeel dit item
(10 stemmen)

symptomen zwangerschapAls je zwanger bent, wil je dat graag zo snel mogelijk weten. Het is bovendien zinvol om de symptomen van een zwangerschap te herkennen zodat je de juiste maatregelen kunt nemen, zoals direct beginnen met foliumzuur slikken als je dat nog niet deed en natuurlijk per direct stoppen met roken en alcohol drinken. Verder is gewoon gezond eten en drinken voldoende.

Hier volgt een opsomming van symptomen bij zwangerschap die je al zeer vroeg in je zwangerschap kunt opmerken, echter niet iedereen heeft evenveel van deze zwangerschapssymtomen.

 

3 weken zwangerOfficieel ben je al 3 weken zwanger en dat terwijl de bevruchting nog maar net heeft plaatsgevonden! Met het blote oog kun je dan ook nog niets zien. Maar vanaf het moment dat de bevruchting plaatsvindt, beginnen de cellen zich razendsnel te delen en gaan ze op weg naar de baarmoeder. Na een paar dagen komt de bevruchte eicel aan bij de baarmoeder. Het is nu al duidelijk of je een jongentje of een meisje krijgt. Als jij dit vooraf wilt weten dan zul je echter moeten wachten tot de 20 weken echo.